Mladá Boleslav: Parkovací systém nesmí uškodit obyvatelům města

02.09.2017 18:01

Zastupitelé na svém jednání ve čtvrtek 31. srpna řešili i připravovanou změnu v parkování v Mladé Boleslavi. Zástupci SBD Na Radouči totiž adresovali vedení dopis, v němž vyjádřili obavy nájemníků, že připravovaný parkovací systém by mohl ještě zhoršit stávající možnosti parkování u jejich domů.

Mladá Boleslav: Parkovací systém nesmí uškodit obyvatelům města
Foto: ddm-mb.cz
Popisek: Mladoboleslavský primátor Raduan Nwelati

Primátor Raduan Nwelati ale vysvětlil, že po zavedení parkovacího systému se ale určitě nemůže zhoršit situace lidí, kteří v Mladé Boleslavi mají trvalé bydliště.

Při přípravě parkovacího systému se zvažovalo již několik termínů jeho spuštění, naposledy to bylo na podzim letošního roku. Primátor Nwelati ale uvedl, že v současné době není ještě možné stanovit přesný termín spuštění projektu, i když se na jeho přípravě intenzivně pracuje. Dosud ale základní pravidla systému nebyla schválena v radě ani zastupitelstvu. Do té doby jsou všechny představené parametry systémy pouze návrhy, které musí projít schválení orgány samosprávy.

Skutečně podrobné informace o systému chce proto vedení města začít podávat obyvatelům až ve chvíli, kdy bude k dispozici konečná schválená verze celého systému.

"Věřím, že v blízké době schválíme pravidla, schválíme ty zóny a následně budeme informovat občany o podrobnostech. V každém případě nezavedeme žádný systém, který by měl zhoršovat možnosti parkování obyvatel v Mladé Boleslavi," řekl primátor.

Parkovací systém je nutné podle něho zavést právě vzhledem k stávajícímu nedostatku parkovacích míst a k nutnosti jejich efektivnějšího využívání. Do budoucna mají zlepšit možnosti parkování v Mladé Boleslavi tři připravované parkovací domy (nadzemní u Havlíčkovy ulice v blízkosti odboru dopravy a v ulici U Stadionu vedle sportovní haly a podzemní parkovací dům na náměstí Republiky). Dále se připravují i záchytná parkoviště pro návštěvníky města, u kterých bude návaznost na městskou autobusovou dopravu. Většinu těchto projektů by město chtělo realizovat s pomocí evropských dotací.

Navržené základní parametry parkovacího systému, které ještě čeká projednání v orgánech města, jsou zmíněny i v zářijovém Boleslavanu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…