Mladá Boleslav: Stan pro bezdomovce bude v pondělí uzavřen, má se oteplit

17.12.2018 9:16

První čtyři noci provozu má za sebou vyhřívaný stan, určený lidem bez domova. Letošní zimu zde mohli bezdomovci poprvé přespat v noci 13. prosince.

Mladá Boleslav: Stan pro bezdomovce bude v pondělí uzavřen, má se oteplit
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Této možnosti za čtyři noci využilo 50 lidí, ve čtyřech případech se jednalo o ženy. Vzhledem k tomu, že se má nyní podle předpovědí počasí ochladit, stan od pondělí fungovat nebude. Počasí nicméně stále pečlivě sledujeme a v případě návratu mrazů jsme připraveni ho kdykoliv znovu otevřít," vysvětlila náměstkyně primátora pro sociální oblast Miroslava Kašpárková.

Kontrolu dodržování pořádku zde každou noc provádí městská policie, která dosud protizákonné jednání ubytovaných bezdomovců nezaznamenala, jak potvrdil ředitel Tomáš Kypta. "V noci na pondělí zde byla kapacita maximálně naplněna, možnosti přespat v teple využilo 16 lidí. Pouze osm z nich byli Češi, v pěti případech se jednalo o lidi s slovenskou národností a další tři byli Poláci," upřesnil Tomáš Kypta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…