Mladá Boleslav: Úpravy na Michalovické putně pokračují, brzy bude znovu otevřena

08.08.2017 15:12

Zřícenina hradu Michalovická putna prochází už několik týdnů úpravami, které mají zajistit bezpečnost návštěvníků. Tuhá zima zhoršila už tak ne ideální stav památky, a na jaře se ukázalo, že zde začalo padat kamení a technický stav objektu neumožňuje jeho otevření.

Mladá Boleslav: Úpravy na Michalovické putně pokračují, brzy bude znovu otevřena
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"V tuto chvíli intenzivně pracujeme na zabezpečení zříceniny, už zde vzniklo dřevěné zábradlí a nyní dojde na stavbu záchytné stěny, která bude návštěvníky chránit před případnými padajícími kameny," vysvětlil náměstek primátora Daniel Marek, který se byl na probíhající práce podívat spolu s ředitelem společnosti Kultura města Mladá Boleslav Milanem Prunerem.

Ochranná zábrana vznikne ze silných dřevěných kůlů a bude umístěna podél cesty nahoru ke zřícenině. "Snažíme se, aby to bylo co nejrychleji hotové, rádi bychom Putnu otevřeli v druhé polovině srpna. Nicméně bezpečnost návštěvníků je samozřejmě prioritou," vysvětlil Milan Pruner.

Dodal také, že programy na Letním scéně nedaleko v sousedství zříceniny to nijak neomezí a amfiteátr je otevřen normálně podle plánu.

V sobotu se zde uskuteční velký rodinný den, nazvaný Prázdniny ještě nekončí, který nabídne zábavu pro všechny věkové kategorie, ale primárně je samozřejmě určen rodinám s dětmi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Za odpad dosud zaplatilo 35 procent Přerovanů. Ostatní mají čas do konce června

16:31 Přerov: Za odpad dosud zaplatilo 35 procent Přerovanů. Ostatní mají čas do konce června

Posledních sedm týdnů mají Přerované na to, aby zaplatili poplatek za odpad, který pro letošní rok č…