Mladá Boleslav: V autobusech MHD začala obměna odbavovacího systému

12.12.2017 18:17

Dopravní podnik Mladá Boleslav začal tento týden s kompletní výměnou odbavovacích zařízení v autobusech městské hromadné dopravy.

Mladá Boleslav: V autobusech MHD začala obměna odbavovacího systému
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

S prvním takovým autobusem se mohou lidé setkat ve středu 13. prosince, do konce tohoto týdne bude zařízení vyměněno všude. "Jsem velmi rád, že se povedl další krok k tomu, aby byla městská hromadná doprava pro cestující po Mladé Boleslavi snazší a příjemnější. Pořízení terminálů a možnost platit bezhotovostně je první vlaštovkou, následovat budou nové autobusy a další potřebné změny," uvedl primátor města Raduan Nwelati.

Kromě modernějšího vzhledu musí cestující počítat s malou změnou při odbavení: nově musí při platbě hotovostí nejprve na terminálu zvolit tarif, zadat platbu hotově, a až následně vhodit mince do automatu. Pokud to udělají opačně, peníze strojkem pouze propadnou. Je to ale jediná změna oproti stávajícímu systému odbavení, na nějž jsou lidé v Mladé Boleslavi zvyklí. Platit platebními kartami budou moci cestující po kompletní výměně, tedy od pondělí 18. prosince.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…