Mladá Boleslav: Vodné a stočné se od ledna zvýší, od května zase sníží

19.12.2019 18:46 | Zprávy

Na základě schválení představenstva a. s. byly na vodovodech a kanalizacích, které jsou na okrese Mladá Boleslav v její působnosti, stanoveny s účinností od 1. 1. 2020 nové ceny vodného a stočného pro domácnosti i ostatní odběratele v jednotné výši.

Mladá Boleslav: Vodné a stočné se od ledna zvýší, od května zase sníží
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Celková cena vodného a stočného se od 1. ledna zvýší o 3,91 % proti letošku na částku 102,04 Kč. Od 1. 5. 2020 dochází ovšem ke změně DPH u vodného a stočného z 15 % na 10 % a celková cena se tak od května opět sníží na 97,60 Kč a dostane se dokonce pod úroveň ceny roku 2019.

U vodného a stočného je uplatňována věcně usměrňovaná cena dle výměru Ministerstva financí České republiky, kterým se vydává seznam zboží s regulovanými cenami. Do kalkulace se zahrnují pouze ekonomicky oprávněné náklady. Vzhledem k tomu, že výše uvedené ceny jsou platné od 1. 1. 2020, bude množství odebrané vody u odběratelů určeno buď odečtem měřícího zařízení, nebo poměrným odečtem k uvedenému datu. S platností od 1. 5. 2020 dochází k úpravě sazby DPH u vodného a stočného z 15 % na 10 %. K tomuto datu bude množství odebrané vody určeno buď odečtem měřícího zařízení nebo poměrným odečtem k uvedenému datu.

V následující tabulce jsou proto uvedeny dvojí ceny, se sazbou 15 % platné od ledna do konce dubna a se sazbou 10 % platné od 1. 5. 2020.

vodné

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lubomír Metnar byl položen dotaz

Proč nikdo neřeší nákup tanků bez výběrka?

Dobrý den, schvalujete nákup tanků, který vláda plánuje? Mě překvapuje, že nikdo neřeší, že nákup probíhá bez výběrového řízení. Podle mě to zavání korupcí nebo minimálně plýtvání veřejnými penězi, protože když není výběrko, jak se ví, že jde pro nás o ten nejvýhodnější nákup?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň 3: Plníme přání, vedle Škodalandu bylo dnes otevřeno diskgolfové hřiště

13:05 Plzeň 3: Plníme přání, vedle Škodalandu bylo dnes otevřeno diskgolfové hřiště

Absolutním vítězem participativního rozpočtu na Trojce se stal požadavek na vybudování diskgolfového…