Mladá Boleslav: Začala navážka zeminy ke skále pod obchodní akademií

18.11.2023 7:29 | Tisková zpráva

Nákladní automobily začaly v pátek 17. listopadu navážet zeminu k úpatí skalního pilíře pod obchodní akademií. Město tak reaguje na doporučení odborníků, kteří zjistili poruchy ve skalním bloku a doporučili jeho provizorní zabezpečení navezením zeminy zhruba do poloviny skalní stěny. Navážení zeminy potrvá do poloviny příštího týdne a poté statik rozhodne, jak bude nutné postupovat dál. V pátek práce skončí ještě před začátkem hokeje na nedalekém zimním stadionu, aby zde nenastal dopravní kolaps.

Mladá Boleslav: Začala navážka zeminy ke skále pod obchodní akademií
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Vedení školy na základě pokynu odborníků zajistilo uzavžení školy do úterý 21. listopadu, poté se bude postupovat podle aktuálního vývoje situace a pokynů statika.

Obchodní akademie v Mladé Boleslavi bude několik dnů preventivně zavřená a měla by se otevřít opět v průběhu příštího týdne. Při prověřování a čištění skalnatého masivu pod školou totiž statik zjistil zhoršený stav stability skály a nařídil zajištění masivu navezením většího objemu zeminy k jeho dolní části u Viničné ulice. Tyto práce začnou v pátek a měly by proběhnout během následujících dnů. Zároveň bude nutné před vlastní navážkou stabilizačního materiálu demontovat sloup veřejného osvětlení v blízkosti svahu, pokácet dva stromy a dva další přemístit.

Jedná se o preventivní a krátkodobá opatření, která reagují na nová zjištění statika. Vedení města bylo proto nuceno co nejrychleji zajistit řešení, které má garantovat stabilitu masivu do budoucna.

Uzavření školy je skutečně pouze preventivní řešení, které ale všichni zúčastnění kvitují jako rozumné.

Během návozu stabilizačního materiálu zůstane Viničná ulice průjezdná, jezdí se zde pruhem pro autobusy a je třeba dbát zvýšené opatrnosti.

O této akci město jedná s vedením školy, městskou policií i firmami, které zajistí všechny práce vyvolané havarijní situací.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Zoologická zahrada slaví s dětmi

16:31 Olomouc: Zoologická zahrada slaví s dětmi

V pohádkovém lese u Olomouce mohou děti oslavit svůj svátek. Zoologická zahrada promění Den dětí rov…