Mladá Boleslav: Zastupitelé schválili nové znění dvou vyhlášek města

28.05.2017 9:36

Znění vyhlášky o provozování hazardních her na území Mladé Boleslavi a vyhlášky o svozu komunálního odpadu prošlo úpravami. V případě dokumentu, regulujícího hazard ve městě, byla důvodem změny nutnost sladit znění vyhlášky s novelou zákona. Co se týká svozu odpadu, za změnou stojí snaha města co nejvíce obyvatelům usnadnit platbu za tuto službu a vyhnout se frontám na úřadu.

Mladá Boleslav: Zastupitelé schválili nové znění dvou vyhlášek města
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Obecně závazná vyhláška č. 1/2017 o regulaci provozování hazardních her nahrazuje původní vyhláška z roku 2015 a reaguje na nutnost souladu se současnou legislativou. Oproti původnímu znění dochází u nové vyhlášky také ke snížení celkového počtu míst, kde mohou být hazardní hry provozovány, z původních 30 míst (32 provozovatelů) na 27 míst (30 provozovatelů). K poklesu došlo zejména vlivem ukončení činnosti některých heren v souvislosti se zpřísněním podmínek zákona o hazardních hrách. Od počátku roku 2018 lze očekávat další pokles, zejména u provozovatelů hracích automatů v některých restauracích.

Zastupitelé ve čtvrtek také schválili změnu vyhlášky o odpadech. Nejedná se však o změnu výše poplatku za svoz odpadu ani systému jejich svozu, jde pouze o rozvolnění termínu, v nichž musí lidé za "popelnice" zaplatit. Důvod je jediný, vyhnout se frontám při placení a usnadnit tak obyvatelům města tuto agendu. I nadále se poplatek za odpad bude platit ve dvou splátkách. Město ovšem chce obyvatele neobesílat jako dosud složenkami najednou, ale v několika vlnách.

"V tuto chvíli plánujeme, že obyvatele města obešleme složenkami v několika vlnách. Při posledním vybírání poplatků se totiž ukázalo, že ani zřízení další mimořádné pokladny proces placení složenek na magistrátu zásadně neurychlilo, fronty se zde tvořily stejně," vysvětlil novinářům primátor Mladé Boleslavi Raduan Nwelati.

Nyní by to mělo být tak, že se složenky budou postupně expedovat v době od poloviny dubna se splatností do konce května, na podzim pak budou vydávány od října se splatností do konce listopadu.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

13:37 Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

Jednou z letošních investic do školských zařízení v Aši budou stavební úpravy hygienických zařízení …