Mladá Boleslav hledá vánoční strom pro Staroměstské náměstí

15.08.2018 15:12

Přestože letní prázdniny jsou stále v plném proudu, město Mladá Boleslav již jako každoročně začalo s předstihem hledat vhodný vánoční strom, který ozdobí tradiční vánoční trhy na Staroměstském náměstí a bude rozsvícen první adventní neděli.

Mladá Boleslav hledá vánoční strom pro Staroměstské náměstí
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Magistrát města Mladá Boleslav chce tímto oslovit co nejširší veřejnost, aby se přihlásili lidé, kteří by byli ochotni vhodný strom na svém pozemku pro tento účel darovat městu nebo o podobném stromu ví.

Jaké podmínky musí strom splnit? Měl by být minimálně 15 až 20 metrů vysoký a zájemci, kteří by chtěli svůj jehličnan do nabídnout, by měli počítat se třemi základními podmínkami.

Bezchybný vzhled stromu: Vánoční strom by měl mít rovnoměrné zvětvení a pravidelný kmen.

Dobrá dostupnost pro těžkou techniku: Vzhledem k tomu, že se strom nesmí poškodit, využívá se při jeho pokácení jeřáb a tahač s návěsem. Tato technika nemůže vjíždět mimo nezpevněné komunikace, které navíc musí být dostatečně široké.

Dobrý zdravotní stav: Strom musí projít průzkumem odborníků, kteří určí, zda je pro umístění na Staroměstském náměstí vhodný.

Vybraný strom bude těsně před začátkem adventu na náklady města pokácen a odvezen do Mladé Boleslavi.

Poté, co splní svůj vánoční účel, bude rozřezán. Pokud si to dárce bude přát, bude mu zdarma přivezen ve formě palivového dříví zpět. Dárce bude také jako každý rok pozván na slavnostní rozsvěcení stromu a v souladu s jeho přáním případně uveden i v místním tisku.

Potenciální dárci vánočního stromu pro Mladou Boleslav mohou kontaktovat BC. Jana Krištofiaka, vedoucího úseku veřejného prostranství odboru stavebního a rozvoje města, a to osobně, telefonicky nebo emailem kristofiak@mb-net.cz, vhodné je doložit i fotodokumentaci stromu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…