Mladá Boleslav má novou vyhlášku, regulující pořádek v ulicích i noční klid

25.06.2017 13:28

Na červnovém jednání schválil zastupitelé novou vyhlášku k zabezpečení veřejného pořádku na veřejných prostranstvích a ochraně nočního klidu.

Mladá Boleslav má novou vyhlášku, regulující pořádek v ulicích i noční klid
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

"Tím došlo ke zrušení devíti starších vyhlášek, a lidé tak všechny záležitosti přehledně naleznou v jednom dokumentu," vysvětlil náměstek primátora Michal Kopal. Nová vyhláška tak v jediném předpisu řeší zároveň oblast veřejného pořádku, prostory pro volné pobíhání psů, používání pyrotechnických pomůcek, regulaci hlučných činností, konzumaci alkoholických nápojů, podmínky pro pořádání tanečních zábav, diskoték a jiných kulturních podniků a další témata veřejného pořádku.

"Vyhláška také stanoví výjimečné případy, kdy je upravena doba nočního klidu z důvodů pořádání akcí velkého lokálního významu, například oslava Silvestra, Čarodějnice a podobně," upřesnil náměstek Kopal.
Ve vyhlášce jsou taxativně vymezena veškerá veřejná prostranství, o nichž se mluví, takže zde lidé snadno najdou konkrétní místo či ulici.

Zapracována je zde i takzvaná protihluková vyhláška, zamezující hlučným činnostem na území města o nedělích a státních svátcích.

"Využili jsem změny občanského zákoníku a dáváme to do souladu s ním, tak, abychom měli jeden souborný materiál," dodal Michal Kopal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…