Mladá Boleslav opět patřila cyklistům

11.05.2014 9:40

Mladá Boleslav se opět po roce stala dějištěm veliké sportovní události v podobě cyklistického závodu Mladá Boleslav Tour Škoda Auto 2014.

Mladá Boleslav opět patřila cyklistům
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Závodu, který je součástí největšího seriálu závodů horských kol na světě Kolo pro život, se zúčastnilo 1155 cyklistů. Vítězem nejnáročnější kategorie na 56 kilometrů se stal Pavel Boudný (Česká spořitelna – Specialized MTB) v čase 1:47:53,9 hod. Jako druhý skončil Jiří Hudeček (Symbio+ Cannondale) a třetí Matouš Ulman (Česká spořitelna – Specialized MTB).

Mezi ženami na této trati zvítězila Pavla Havlíková (Kooperativa SG Jablonec n.N.) s časem 2:06:03 hod. před druhou Denisou Stodůlkovou (Česká spořitelna – Specialized MTB) a třetí Annou Šmídovou (Nilfisk ALTO pro cycling team) min.

Hlavní trasa B měřila 56 kilometrů s převýšením 784 metrů a jako jediná nestartovala z areálu a zázemí Krásná louka, ale od Zákaznického centra Škoda Auto na třídě Václava Klementa. Kratší trasa C měřila 34 kilometrů a v NOVA Fintess jízdě (Trasa D) se jelo 20 kilometrů. Další šance na závodění ovšem čekaly na Krásné louce i na mladší věkové kategorie. V tomto areálu byl také cíl všech kategorií. Mezi účastníky tohoto prestižního cyklistického závodu byl již tradičně i náměstek primátora Jiří Bouška.

Hlavní partner závodu, společnost ŠKODA Auto, připravila navíc do Boleslavi oblíbený 3D simulátor soutěžního vozu ŠKODA Fabia Super 2000. Na stánku ŠKODA Auto bylo možné také zakoupit novou kolekci jízdních kol včetně prvního E-Biku i širokou nabídku cyklistického oblečení a doplňků. U stánku byly vystaveny nejnovější modely vozů ŠKODA. Na akci se objevila i řada známých sportovců a i díky přízni počasí i dobré práci organizátorů se tak tento cyklistický svátek opět vydařil.

Závod byl tradičně spojen s nutností krátkodobých uzavírek v Mladé Boleslavi a při zajišťování bezpečnosti a pořádku měla důležitou úlohu i městská policie. Strážníci usměrňovali provoz na křižovatce ulic Ptácká a Laurinova, na mostě přes řeku Jizeru v ulici Koněvova, kde byl provoz upraven na možnost jízdy pouze v jednom směru a dále v příměstské části Podlázky

reklama

autor: mb-net.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

7:37 Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

V období od konce dubna do druhé poloviny srpna budou probíhat stavební práce v ulici Okružní v Mařa…