Mladá Boleslav spustila forenzní značení jízdních kol

04.09.2020 14:51

Účinné zabezpečení kol nabízí jejich majitelům město Mladá Boleslav. Systém forenzního značení jízdních kol běží ve zkušebním režimu již od začátku srpna. Do současné doby o tuto službu zažádala bezmála stovka zájemců.

Mladá Boleslav spustila forenzní značení jízdních kol
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Vlastníci kol v Mladé Boleslavi mohou získat jejich jedinečné DNA označení. Bicykly současně město zanese do speciálního registru. Ve spojení s rozsáhlou mezinárodní databází chráněných předmětů přestavuje forenzní značení silný nástroj při ochraně majetku, ale i při jeho případné jednoznačné identifikaci v případě odcizení.

„Obyvatelé Mladé Boleslavi si mohou jízdní kolo zdarma nechat označit unikátní technologií mikroteček s obsahem syntetického kódu DNA. Kolo tak získá svoji identitu a označení o ochraně by mělo navíc dát nenechavci jasný signál, že tohle kolo má město i policisté v databázi a vůbec nebude lehké si ho přivlastnit či případně prodat,“ představil výhody projektu vedoucí odboru bezpečnosti a prevence kriminality Vladislav Král.

Označení jízdního kola je nutné objednat na telefonním čísle 730 144 523.

S kolem je pak třeba se fyzicky dostavit ke garážím magistrátu v budově společnosti Městské parkovací domy Mladá Boleslav ve Starofarní ulici (mapa ZDE), kde značení probíhá. Kolo k označení musí být čisté, suché a technicky způsobilé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Je za námi třetí ročník Family festivalu

7:37 Ústí nad Labem: Je za námi třetí ročník Family festivalu

Třetí ročník zábavné akce pro celou rodinu, kterou uspořádalo statutární město Ústí nad Labem, přilá…