Mnichovo Hradiště: Do diskuze o budoucnosti města se zapojili zástupci spolků a městských organizací

02.01.2016 14:48

V prosinci v tělocvičně II. ZŠ sešlo na 45 zástupců z více než 30 místních spolků i dalších neziskových a příspěvkových organizací, aby společně se zástupci města diskutovali o budoucnosti Mnichova Hradiště. Diskuzní fórum probíhalo v rámci příprav strategického plánu města – dokumentu, který radnici pomůže plánovat, na co bychom se měli při rozvoji města zaměřit.

Mnichovo Hradiště: Do diskuze o budoucnosti města se zapojili zástupci spolků a městských organizací
Foto: Wikipedia, autor ŠJů
Popisek: Mnichovo Hradiště. Ulice 1. máje, kostel sv. Jakuba.

Diskuse byla rozdělena na celkem 3 části a účastníci diskutovali o vztahu města a místních spolků, příležitostech pro rozvoj města i rizikách budoucího vývoje. Důraz byl kladen na samotné názory a podněty od přítomných a nikoliv prezentaci postojů města.

A o čem zástupci místních spolků hovořili nejvíce? Často byl zmiňován málo využitý potenciál cestovního ruchu samotného města i okolí. Velkým tématem byl i komunitní a spolkový život ve městě. Z diskuze vyplynulo, že město trpí nedostatkem míst pro setkávání. Jedná se jak o veřejná prostranství pod otevřeným nebem, tak i reprezentativní prostory. Není přitom nutné budovat nová místa a prostory, důležitější je opravit a oživit ty stávající. Činnost místních spolků a jejich vztah k městu přitom hodnotí účastníci relativně pozitivně, i když upozorňují a možná zlepšení (např. vzájemná informovanost, spolupráce spolků místo soupeření atd.). Dále byla diskutována bezpečnost ve městě a to zejména s ohledem na drogovou problematiku a smysluplné trávení volného času jako možné prevence. 

Pokud máte zájem o více informací a podrobný záznam z diskuze, můžete si ho stáhnout zde: Zpráva z diskuzního fóra se spolky a dalšími organizacemi.

Děkujeme všem za velmi živou a z našeho pohledu přínosnou diskuzi. S poznatky, které z ní vzešly, budeme pracovat dál při přípravě strategického plánu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …