Moravská Třebová: Občané části města dostanou chodník

22.12.2015 17:59

Chodníky v části města Sušice se podaří městu Moravská Třebová vybudovat v souvislosti s úspěšným vyřešením majetkoprávních vztahů v této lokalitě.

Moravská Třebová: Občané části města dostanou chodník
Foto: wikipedia
Popisek: Moravská Třebová, náměstí s radnicí

Protože se podařilo vyjednat souhlasy všech majitelů pozemků, kudy by nová trasa chodníku měla vést, může se přikročit k zadání zpracování projektu protažení chodníku od bytovek v ulici Lanškrounská až na konec Sušic. Peníze na akci město hodlá získat na základě žádosti na Státní fond dopravní infrastruktury (SFDI), program pro bezpečnost dopravy. Předpokládané náklady by se mohly pohybovat okolo osmi milionů korun, standardem v provedení chodníku je zámková dlažba a vodící pásy pro nevidomé. V projektu nebude chybět ani obnovená lávka cca ve středu Sušic, součástí realizace bude i veřejné osvětlení na severním konci této části města.

O chodník mají zájem také obyvatelé části města Udánky, zde je však nepřehledná nejen majetková situace, ale i dopravní. Silnice přes Udánky nedávno rekonstruovaná v souvislosti s projektem Odkanalizování Udánek, Boršova a Sušic, je totiž na mnoha místech zúžená. Vedení města hledá cestu, jak vyjít Udánským vstříc, a zadalo proto příslušnému odboru úkol prověřit trasu horní stranou Udánek, včetně majetkoprávních vztahů k pozemkům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…