Most: Nový hasičský vůz byl vyzkoušen na společném česko-německém cvičení

28.04.2017 12:28

Mostečtí dobrovolní hasiči mohou od začátku dubna využívat nový hasičský vůz, který za 6 809 880 Kč zakoupilo město od Továrny hasicí techniky Polička.

Most: Nový hasičský vůz byl vyzkoušen na společném česko-německém cvičení
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Nový hasičský vůz nejen výrazně pomůže hasičům, kteří se snaží chránit zdraví, životy a majetek nejen Mostečanů ve svém volném čase, ale stane se zároveň i symbolem česko-německé spolupráce, neboť může být využíván na obou stranách hranice. Již v sobotu 22. dubna se nový vůz zúčastnil společného cvičení společného cvičení dobrovolných hasičů u německé obce Satzung.

„Cisternová automobilová stříkačka splňuje ty nejnáročnější parametry pro jízdu nejen po silnici ale i v terénu. Kromě nádrže na vodu o objemu 4 300 litrů zahrnuje její výbava například čtyři dýchací přístroje, plovoucí čerpadlo, elektrocentrálu, motorovou pilu a dalších zhruba 50 věcí potřebných k zásahům,“ vyjmenovává vedoucí oddělení obrany a krizového řízení mosteckého magistrátu Luboš Pros.

Zakoupení vozu bylo spolufinancováno z prostředků Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj z programu Spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko v rámci projektu Pomoc nezná hranic – spolupráce hasičů v hřebenových oblastech Krušných hor. Náplní projektu je spolupráce sborů dobrovolných hasičů z obou stran česko-německé hranice, konkrétně z Mostu, Marienbergu, Hory Sv. Šebestiána a Kalku. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…