Most: O Senior Pasy je obrovský zájem

03.03.2015 19:04

O Senior Pasy, které jejich držitelům zajišťují řadu slev, je v Mostě obrovský zájem. Žádosti o jejich vydání jsou v recepci magistrátu přijímány od počátku února a jen během prvních několika týdnů je vyplnilo několik 750 seniorů. Jsou určeny zdarma pro všechny občany starší 55 let, jejich platnost je neomezená a slevy v rozmezí 5-50 % je možné uplatnit v řadě soukromých subjektů a organizací zřizovaných kraji i obcemi v celé zemi.

Most: O Senior Pasy je obrovský zájem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Důchodkyně, ilustrační foto

„Každý zájemce po příchodu v úředních hodinách recepce, tedy v pondělí a ve středu od 7 do 18 hodin, v úterý a ve čtvrtek od 7 do 16 hodin a v pátek od 7 do 15 hodin, vyplní příslušnou přihlášku. Kromě osobních a kontaktních údajů je třeba označit i hlavní oblasti zájmů daného seniora a způsob dodání karty. Tu senioři obdrží do šesti týdnů buď poštou na udanou adresu, nebo si ji mohou vyzvednout osobně opět u nás v recepci. Průkaz je nepřenosný, výhody mohou čerpat jen jeho držitelé. O vydání pasu pro konkrétního seniora však mohou požádat i jeho rodinní příslušníci nebo blízcí,“ informovala vedoucí odboru vnitřní správy mosteckého magistrátu Nikola Schlehöferová.

V současné době poskytuje slevy více než 2 000 subjektů v České republice, z toho 54 přímo v Ústeckém kraji. Původně jihomoravský projekt se postupně rozšířil i do dalších krajů a vzhledem k obrovskému zájmu seniorů se dá předpokládat, že počet poskytovatelů i na Ústecku v budoucnu poroste. Slevy se týkají široké škály oblastí od zdravotnictví, lázeňství, péče o tělo a wellness přes cestování, stravování, ubytování a návštěvu muzeí, galerií a památek až po literaturu, vzdělávání, sport a módu.

Místa, kde jsou tyto slevy poskytovány, jsou viditelně označena logem a nápisem Senior Pas. V Mostě jde konkrétně o děkanský kostel (za každou zakoupenou vstupenku získá držitel průkazu druhou zdarma), hněvínskou hvězdárnu (50% sleva na všechny akce pro veřejnost), Boutique Gurmán na třídě Budovatelů (10% sleva na sýry), Tornádo Sport (10% sleva na různé druhy sportů a cvičení včetně speciálního cvičení pro seniory) a Natálie Optik na třídě Budovatelů (10% slevy).

Kromě rozšíření počtu poskytovatelů plánují organizátoři projektu ve spolupráci s Radou seniorů České republiky i další výhody a akce. Držitelé průkazu se mohou kromě časopisu těšit například na speciální slevy a doprovodný program na řadě míst v souvislosti s Mezinárodním dnem seniorů, který připadá na 1. října.

Více informací získáte na webových stránkách www.seniorpasy.cz nebo na telefonním čísle 840 111 122. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-most.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…