Most: Změny dopravního značení se nejnověji týkají blokového čištění

28.04.2017 16:19

Několikaměsíční blokové čištění tentokrát začne 15. května a potrvá do poloviny října. Nejvýznamnější změnou ve srovnání s předchozími lety je odlišné dopravní značení.

Most: Změny dopravního značení se nejnověji týkají blokového čištění
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Zatímco dosud byly označovány všechny jednotlivé úseky, ulice a parkoviště, tentokrát bude čištění probíhat vždy ve větších zónách, které budou označeny pouze na vjezdech a výjezdech, a to sedm dní předem. V praxi to tedy znamená, že pokud řidič zaznamená značku začátku zóny blokového čištění, platí tento zákaz do té doby, než projede kolem značky označující konec zóny.

„Dopravní značky budou mít podobný vzhled, na jaký byli řidiči dosud zvyklí, jen jich bude výrazně méně. Tato změna je součástí všeobecného trendu směřujícího k výraznému snížení počtu dopravních značení, a tím i k zpřehlednění dopravy. Očekáváme rovněž výrazné finanční úspory v řádu několika set tisíc korun ročně,“ uvedl vedoucí oddělení registrací, dopravy a komunikací mosteckého magistrátu Vojtěch Brzoň. Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…