Most likviduje staré zpevněné plochy, které město hyzdí

18.10.2017 19:09

Město Most prostřednictvím technických služeb likviduje staré zpevněné plochy mezi domy, které sloužily na míčové hry nebo na nich bývaly sušáky a klepadla. Činí tak postupně a již několik let. V současnosti bylo na tuto činnost z rozpočtu uvolněno více finančních prostředků, a proto dojde na likvidaci hned několika starých a město hyzdících zpevněných ploch ve dvoustovkách a šestistovkách.

Most likviduje staré zpevněné plochy, které město hyzdí
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Obdobně takto bylo v minulosti zrušeno několik normám neodpovídajících dětských hřišť. Děti tím ale o možnost hraní si na hřištích nepřicházejí, protože v Mostě je dostatek kvalitních dětských hřišť a u každé ze základních škol bylo navíc vybudováno multifunkční sportovní hřiště.

Ještě před samotnou fyzickou likvidací hřišť oslovilo město už v roce 2008 vlastníky bytových domů, zda by neměli zájem o odkoupení herních prvků, a to za symbolickou částku 1 koruny za jeden kus hracího prvku, a nabídnuty jim byly výpůjčky části pozemků, na nichž se tyto prvky nacházejí. Odezva však byla minimální, ze zhruba 230 nabídek projevili vlastníci domů zájem v řádech jednotek. Proto město v ostatních případech přistoupilo k likvidaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.