Na Velehradě dnes začaly Dny lidí dobré vůle

04.07.2015 18:28

V obci Velehrad dnes začínají každoroční cyrilometodějské oslavy. Šestnáctý ročník Dnů lidí dobré vůle letos připomene hned dvě významná výročí – 1200 let od narození sv. Metoděje a 25 let od návštěvy sv. Jana Pavla II. na Velehradě. A jako každoročně čeká na návštěvníky nabitý program. Dvoudenní oslavy pak vyvrcholí v neděli 5. července Národní poutí Velehrad 2015

Na Velehradě dnes začaly Dny lidí dobré vůle
Foto: velehrad.eu
Popisek: Na Velehradě začínají Dny lidí dobré vůle.

Program pro celou rodinu

Dnes proběhly tradiční velehradské akce pro děti i dospělé, jako jsou Aktivity pro životní prostředí v Archeoskanzenu v Modré, Soutěž ve fotbalových dovednostech s Antonínem Panenkou a pingpongový turnaj s Orlem, Ruční přepisování Bible, Velehrad dětem s Michalem Nesvadbou, Mezinárodní setkání vozíčkářů či zajímavé výstavy a vernisáže v prostorách Stojanova gymnázia.

Soutěživým dětem i dospělým je určena fotografická soutěž nebo rodinná cestovatelská hra o zájezd k moři Velehradský pas. Program pro mládež Mladí fandí Velehradu nabídne koncerty písničkáře Pavla Helana, rappera Majka Spirita (18.00) a slovenské kapely No Name (21.00) nebo parkourové vystoupení. Součástí sobotního programu na Velehradě budou také hry a soutěže pro malé i velké, dětská představení nebo interaktivní workshopy. To vše proběhne za účasti významných představitelů společenského a politického života.

Večer lidí dobré vůle

V 19.30 hodin začne na pódiu před bazilikou slavnostní benefiční koncert Večer lidí dobré vůle. Během něj se divákům a posluchačům představí tři charitativní projekty, na které může každý přispět formou DMS VELEHRAD. Pro rok 2015 jsou vybrány: Salesiánské středisko mládeže České Budějovice, NADĚJE Brno a Nadační fond ADIUVARE. A kdo během Večera lidí dobré vůle zazpívá? Šestnáctý ročník Dnů lidí dobré vůle přivítá na Velehradě slovenskou kapelu NO NAME, českou skupinu Nezmaři, Filharmonii Bohuslava Martinů ze Zlína pod vedením šéfdirigenta Stanislava Vavřínka, řecký sbor Thessaloniki's Choir of Saint Gregorios Palamas Cathedral, Pěvecký sbor Stojanova gymnázia Velehrad a samozřejmě i stálici velehradských oslav Jiřího Pavlicu s Hradišťanem, uvedl Josef Kořenek, tajemník Dnů lidí dobré vůle. Příjemným večerem provede sympatické duo Barbora Černošková a Filip Tomsa, kteří navíc letos propůjčili svou tvář novému vizuálu výtvarné soutěže pro děti Cestou dvou bratří. Koncert bude v přímém přenosu vysílat Česká televize a Český rozhlas Dvojka.

Národní pouť Velehrad

V neděli 5. července vyvrcholí Dny lidí dobré vůle velkou Národní poutí Velehrad 2015. Od půl sedmé ráno budou v prostorách velehradské baziliky probíhat mše svaté a od sedmi hodin bude na nádvoří připraven pro poutníky předprogram, např. modlitba růžence, aktivity s Kristýnem služebníkem nebo Ruční přepisování Bible. V 10.30 začne tradiční slavnostní poutní mše svatá, při níž bude hlavním celebrantem pražský arcibiskup Mons. Dominik kardinál Duka OP. Kázat pak bude Mons. Jan Graubner, olomoucký arcibiskup.

Záštitu nad projektem Dny lidí dobré vůle převzali olomoucký arcibiskup Mons. Jan Graubner a hejtman Zlínského kraje MVDr. Stanislav Mišák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…