Na odkanalizování Fryštátské ulice a okolí chce Havířov získat dotaci

18.01.2017 14:33

V ulicích Fryštátská, Budovatelů, Lísková, Lesácká, Hornosušská, Malá a Veveří v Havířově-Prostřední Suché plánuje město nechat vystavět splaškovou kanalizaci, dvě čerpací stanice a dva výtlaky splaškových vod.

Na odkanalizování Fryštátské ulice a okolí chce Havířov získat dotaci
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

K veřejné kanalizaci tak bude moci být napojeno 68 rodinných domků a objekt Stavebního bytového družstva Havířov na ulici Hornosušská.

Podání žádosti o dotaci z Ministerstva životního prostředí odsouhlasili minulý týden radní během svého zasedání. Hlavním přínosem nové kanalizace bude snížení množství vypouštěného znečištění do povrchových i podzemních vod.

Bude-li městu dotace přiznána, pokryje 85 procent z celkových uznatelných nákladů daných projektem. V rámci výstavby nové kanalizace plánuje Havířov obnovit komunikaci na ulici Lísková. Finanční náklady na celý projekt odkanalizování této části města dosahují téměř 42 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…