Na silnicích kolem Meziříčí se horečně staví, starosta vybízí řidiče k opatrnosti

16.04.2017 15:04

O letošní stavební sezóně bude Velké Meziříčí obklopeno celou řadou uzavírek silnic i omezení na dálnici.

Na silnicích kolem Meziříčí se horečně staví, starosta vybízí řidiče k opatrnosti
Foto: Velké Meziříčí
Popisek: Velké Meziříčí

Stavby, které kolem města provádí stát či kraj, ovlivní dopravu přímo ve městě. Starosta Radovan Necid apeluje na místní řidiče, aby byli při průjezdu městem opatrní a řidiče z celé republiky nabádá, aby si cestu přes město raději nezkracovali.

"Samozřejmě, že my, Meziříčáci, jsme rádi, že kolem nás budou opravené silnice. Zároveň si ale uvědomujeme, jak moc se nás každé větší omezení či uzavírka kvůli velmi specifické poloze našeho města dotkne. Čeká nás opět složitá dopravní situace po celou stavební sezónu. Proto vyzývám každého, aby zapojil zdravý rozum a nezhoršoval situaci ani nám, a vlastně ani sám sobě. Pokud vás budou dopravní informace v rádiích jako obvykle vybízet, abyste kolony na dálnici D1 objížděli přes Velké Meziříčí, nevěřte tomu. Je to standardní dopravní dezinformace a nešvar některých českých rádií, se kterým se potýkáme každé léto," říká Radovan Necid s tím, že jako každý rok pošle redakcím rozhlasového dopravního zpravodajství vysvětlující mail. "Už tomu ale moc nevěřím, zejména po loňských zkušenostech, kdy měli obyvatelé našeho města oprávněný pocit, že jim to rozhlas snad už dělá naschvál."

Na dálnici D1 pokračuje oprava úseku od sjezdu Velké Meziříčí-západ až po Měřín. V této souvislosti bude exit Velké Meziříčí-západ ve směru na Prahu pro sjezd i nájezd také uzavřen. Krátkodobě pak budou kvůli opravám mostů uzavřeny také silnice, kterými lze dálnici podjet, a to silnice na Kochánov, Lavičky a Netín.

Navíc se spouští od soboty oprava dalšího úseku na dálnici D1 v okolí města a to od EXITu 146 Velké Meziříčí východ až po EXIT 153 Lhotka. Od dubna bude ještě uzavřen nadjezd u Tasova, tzn. obvyklá objízdná trasa po souběžné II/602 bude ještě vytíženější než obvykle.

Kraj také dokončuje velkou opravu silnice z Velkého Meziříčí do Tasova, která tak bude od 1. dubna do 30. června uzavřena. Největší zásah pak přijde pravděpodobně od prvního června, kdy bude přímo ve Velkém Meziříčí úplně uzavřena silnice 602 kvůli opravě mostu u pošty. Silnice č. 602 je přitom hlavní průtah městem ve směru Brno-Praha a tvoří také objízdnou trasu dálnice. "Tato krajská stavba je pro nás sice nadmíru žádoucí, protože most je na konci životnosti a je téměř jediným spojovacím místem mezi východní a západní částí našeho města. Na druhou stranu to znamená půl roku velké objížďky. A pokud během tohoto půl roku na dálnici vyvstane jakýkoliv problém a nějaký „rozhlasový odborník" jako obvykle nezvládne svoji práci, máme na krku ucpané město a ucpanou Vysočinu" vysvětlil starosta a dodal: "Pro místní obyvatele připravujeme informační leták, který bude přílohou měsíčníku Velkomeziříčsko ve všech poštovních schránkách. Najdou tam informace o délce trvání uzavírky a o tom, jak ji objet. Pro přespolní je k dispozici náš speciální web doprava.velkemezirici.cz a samozřejmě městský facebook. Jen doufám, že se to celé obejde bez nějaké vážnější nehody."

Uzavírky silnic pod dálnicí D1 (oprava Velké Meziříčí – Měřín)

III/35433 Měřín – Blízkov 2. 4.–23. 4. a 17. 5.– 19. 5.
MK Stránecká Zhoř - Kochánov 3. 4.–12. 4.
II/354 k. ú. Kochánov – Netín 27. 3.–1. 4. a 5. 5.–6. 5.
III/0026 k.ú. Lavičky 2. 4.–7. 4. a 3. 5.–4. 5.

Exit D1 Velké Meziříčí – západ

sjezd na II/602 ze směru Brno – Praha od 18. 3. – do 19. 9. 2017
sjezd II/602 ze směru Praha – Brno teď uzavřen nebude (možná krátkodobě na podzim)
nájezd z II/602 na směr Brno – Praha od 18. 3. do 19. 9. 2017
nájezd z II/602 na směr Praha – Brno teď uzavřen nebude (možná krátkodobě na podzim)

Další uzavírky mimo dálnici D1:

Silnice II/390 Lhotka: most přes dálnici D1 u Lhotky, termín 8. 4. až 30. 11. 2017
Silnice II/392 v úseku Petráveč–Dolní Heřmanice–Tasov, termín od 1. 4. do 30. 6. 2017
Silnice II/602 Velké Meziříčí – most 602/028 u pošty, předběžný termín od 1. 6. do 31. 10. 2017 (investorem je Kraj Vysočina, o uzavírku zatím není podána žádost)

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

19:27 Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

Plzeňská vodárna zahájila stavbu kompletní realizace nové veřejné infrastruktury v plzeňském městské…