Na zpracování studie proveditelnosti pro zavedení nízkoemisní zóny se Písek snaží získat dotaci

22.09.2016 19:00

Písek bude žádat o poskytnutí podpory v rámci národního programu Životního prostředí na zpracování studie proveditelnosti pro zavedení nízkoemisní zóny.

Na zpracování studie proveditelnosti pro zavedení nízkoemisní zóny se Písek snaží získat dotaci
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Písek byl Státním fondem životního prostředí vytipován jako vhodná obec k zavedení nízkoemisních zón. Je totiž zařazen mezi města, kde je kvalita ovzduší nejhorší v celé republice,“ vysvětluje vedoucí oddělení rozvoje Jan Venclík.

Smyslem této podpory z národních peněz je umožnit městům a obcím získat prostředky na expertní analýzu k možnosti zavedení nízkoemisní zóny v dané obci. „Primárním cílem zavádění nízkoemisních zón je snížit emise výfukových plynů v centrech obcí nebo měst a zlepšit tak lokálně kvalitu ovzduší, ale také redukovat hlukovou zátěž z dopravy," říká ministr životního prostředí Richard Brabec.

„Předmětem podoblasti podpory je snížení negativních vlivů dopravy na zdraví obyvatel a životní prostředí, tj. snížení emisí z dopravy, snížení hlukové zátěže a omezení světelného smogu prostřednictvím zavedení nízkoemisní zóny, o jejichž výhodách bude seznámena široká veřejnost. Maximální míra podpory je 80% a to až do výše jeden milion Kč,“ dodává místostarosta Josef Knot (TOP09).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…