Náchod: Nový kruhák "u Čedoku" otevřen - urychlí průjezd městem

25.11.2015 13:30

V pondělí 23. 11. 2015 skončilo krušných 139 dní nejen pro „Náchoďáky“. Sedmého července 2015 bylo předáno staveniště okružní křižovatky u Čedoku (I/33 Náchod - úprava okružní křižovatky - Pražská – Běloveská) zhotovitelům stavby M - SILNICE a. s. Pardubice a Sovis CZ a. s. Hradec Králové. Projekt na stavbu zpracovala projekční kancelář Ing. Šír - projektování DS a.s. Hradec Králové, investorem bylo ŘSD Hradec Králové.

Náchod: Nový kruhák "u Čedoku" otevřen - urychlí průjezd městem
Foto: Náchod
Popisek: Náchod

Původní nevyhovující kruhový objezd byl zvětšen a rozšířen o dvě spojovací větve (bypassy). Současně s kompletní rekonstrukcí křižovatky byly upraveny například i dotčené opěrné zdi, kanalizace, chodníky a inženýrské sítě. Celkové náklady na rekonstrukci se vyšplhaly na 35 milionů korun vč. DPH.

Po celou dobu stavby byl provoz řízen kyvadlově. V první fázi byl provoz veden v pravé části původní křižovatky ve směru na Polsko, byly přeloženy veškeré sítě a odtěžena původní vozovka. Také byly vybudovány nové opěrné zdi a stanice pro odčerpávání spodních vod. Kompletně byla tato část rekonstrukce dokončena 26. září a díky tomu mohl být provoz sveden na novou část kruhového objezdu a začala rekonstrukce druhé části křižovatky. Ve druhé fázi byly dobudovány přeložky sítí, chodníky, ostrůvky pro pěší, osvětlení a dokončeno dopravní značení. Stavbu se podařilo dokončit v řádném termínu a plně otevřít veřejné dopravě právě dnes.

I přesto, že s sebou nesla rekonstrukce této okružní křižovatky značné dopravní komplikace, výsledek stojí za to. Zvýšila se nejen bezpečnost provozu, ale navýšila se i kapacita okružní křižovatky, čímž se urychlí průjezd městem.

Zrekonstruovaná okružní křižovatka byla dnes odpoledne slavnostně uvedena do provozu za účasti mnoha významných hostů mezi nimiž nechyběl místopředseda vlády a náchodský zastupitel Pavel Bělobrádek, ministr dopravy Dan Ťok, senátor Jiří Hlavatý, poslanci Ivan Adamec a Pavel Plzák, krajský policejní ředitel Martin Červíček, generální ředitel SŽDC, s. o., Pavel Surý, ředitelka holdingu MEDIS Blanka Kalcsová, ředitel ŘSD Hradec Králové Marek Novotný, náchodští radní a zastupitelé, zástupci dodavatele a dopravců a mnoho dalších, kteří se stejně jako řada řidičů těšili na zprovoznění tohoto největšího dopravního uzle v Náchodě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…