Náchod: Péče o kvalitu naší pitné vody se neobejde bez odpovídajícího zázemí

07.10.2016 16:47

Představenstvo akciové společnosti Vodovody a kanalizace Náchod a.s. schválilo před dvěma lety investici s předpokládanou cenou 20 mil. Kč na výstavbu provozního střediska Broumov.

Náchod: Péče o kvalitu naší pitné vody se neobejde bez odpovídajícího zázemí
Foto: Náchod
Popisek: Náchod

"Objekt bývalého provozního střediska byl po technické a stavební stránce nevyhovující a vyžadoval by rozsáhlou rekonstrukci. Ani dispoziční uspořádání nebylo ideální a velkou nevýhodou bylo umístění některých skladových prostor mimo uzavřený areál," upřesnila důvody pro výstavbu nového objektu v Broumově technická náměstkyně ing. Alexandra Chobotská. Záměrem investora (VaK Náchod, a.s.) bylo vybudování ucelených skladových prostor provozního střediska do jednotného areálu včetně dostatečného zázemí pro administrativní a provozní pracovníky, dále zajištění chybějících garážových prostor pro techniku a zřízení zpevněných ploch pro dočasné skládky sypkých materiálů nutných pro provozní údržbu vodovodů a kanalizací.

Vlastní příprava celé investice byla zahájena už v roce 2013 zpracováním projektu, kterého se ujala společnost Broumovské stavební sdružení s.r.o. Na základě otevřeného výběrového řízení se vítězem na dodavatele stavby stala společnost SWIETELSKÝ stavební s. r. o. - oblast Hradec Králové.  Investice v celkové výši 19,6 mil. Kč, která byla plně hrazena z vlastních zdrojů společnosti Vodovody a kanalizace Náchod a.s., byla po 16 měsících realizace úspěšně dokončena. 

"Provozní středisko v Broumově rozhodně přispěje novým moderním zázemím ke zlepšení kvality péče o to nejcennější, co v tomto regionu máme - zdroje pitné vody," dodal ing. Dušan Tér, předseda představenstva VaK Náchod a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…