Náchod: Průtah městem je otevřen v obou směrech

19.11.2017 11:41

Po dvou etapách oprav během let 2016 a 2017 je opět možný průjezd Náchodem.

Náchod: Průtah městem je otevřen v obou směrech
Foto: Náchod
Popisek: Náchod

Slavnostní otevření opravené silnice I/33 v průjezdním úseku města Náchod se uskutečnilo za účasti premiéra Bohuslava Sobotky, vicepremiéra Pavla Bělobrádka, starosty Náchoda Jana Birke, ředitelů ŘSD ČR Jana Kroupy a SFDI Zbyňka Hořelici, hejtmana Královéhradeckého kraje Jiřího Štěpána a mnoha dalších hostů, mezi kterými nechyběl primátor Hradce Králové Zdeněk Fink, starostové měst a obcí nejen z okresu Náchod, ale i celé objízdné trasy a zástupci Policie ČR a dodavatelských firem EUROVIA CS, STRABAG a SOVIS.

„Rád bych poděkoval všem, kteří se na rekonstrukci podíleli, ale hlavně všem občanům, kteří byli trpěliví a ustáli velmi náročnou dopravní situaci, kterou jsme kvůli opravě průtahu ve městě zažili. Pevně věřím, že jak obyvatelé Náchoda, tak řidiči novou komunikaci ocení," vyjádřil se k ukončení oprav starosta Náchoda Jan Birke.

 

Kromě samotné komunikace byly také zřízeny nové jízdní pruhy pro cyklisty, opraveno veřejné osvětlení, proběhla rekonstrukce nástupišť městské hromadné dopravy, oprava parovodu, výměna vodovodů a připojení kanalizace či rekonstrukce plynovodu. „Město investovalo do opravy osvětlení a rekonstrukce chodníků více než 50 milionů korun. Oprava celé komunikace se pak vyšplhala na téměř 300 milionů. Peníze jsme naštěstí získali i od státu, jinak bychom asi pořád jezdili po zničené silnici a chodili po starých chodnících," vysvětlil Jan Birke.

Dokončením rekonstrukce silnice I/33 na Jaroměř je zakončena kompletní plánovaná modernizace silnic první třídy, které procházejí Náchodem. Oprava by měla vést ke zvýšené bezpečnosti na komunikaci a celkově ke zlepšení silničního provozu města Náchod. „Teď nás čeká další krok ke zkvalitnění dopravní situace ve městě a tím je stavba obchvatu města. Jsem nesmírně rád, že se nám konečně podařilo s touto stavbou pohnout a obyvatelé města tak nebudou muset nadále snášet nadměrný provoz kamionů směřujících do Polska," dodal závěrem starosta Jan Birke.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…