Náchod hostil návštěvu z polského města Ziebice

08.08.2016 18:05

Místostarostové Miroslav Brát a Ing. Pavla Maršíková uvítali 4. srpna v prostorách náchodské radnice delegaci z polského města Ziebice, kterou vedla paní Alicja Bira, starostka tohoto historického sídla v Dolnoslezském vojvodství.

Náchod hostil návštěvu z polského města Ziebice
Foto: Náchod
Popisek: Náchod

Setkání bylo iniciováno zastupci ziebické samosprávy a týkalo se možné spolupráce v oblasti česko - polských projektů. „Diskuze byla v ryze konkrétní rovině a týkala se možností spolupráce při financování investic a dalších záměrů v našich městech prostřednictvím externích zdrojů z programů EU. Potěšilo mě, že stejně jako v Náchodě, i v Ziebicích se zaměřují na obnovu a výstavbu sportovišť  a snaží se cíleně prezentovat historické dědictví celého regionu. Dohodli jsme  se, že výsledkem jednání bude seznam vhodných projektů, u kterých by Náchod uvítal možnost partnerství a financování z externích evropských zdrojů.

Tyto prioritní záměry odešleme do Ziebic. Nalezený projektový koncenzus potom detailně zpracujeme. Starostka  Ziebic paní Alicja Bira se také velmi zajímala o tradiční kulturní akce, které pořádá město Náchod. Bylo mi tak potěšením pozvat ji na letošní ročník Kuronských slavností" říká místostarosta Miroslav Brát, v jehož gesci jsou právě společné česko-polské projekty a podpora cestovního ruchu.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…