Náchodští bruslaři jedou na olympiádu

21.06.2017 12:17

Ve dnech 24.6.-29.6.2017 se jihomoravská metropole - Brno - stane pořadatelem VIII. letní olympiády dětí a mládeže.

Náchodští bruslaři jedou na olympiádu
Foto: Náchod
Popisek: Náchod

Tato olympiáda je republikovou soutěží krajských reprezentací a je určena sportovcům v rozmezí 12 - 15 let. Mladým účastníkům navozuje atmosféru opravdových olympijských her -  zapálení olympijského ohně, slavnostní ceremoniály, soužití v olympijské vesnici nebo složení olympijské přísahy.

Pořadatelé vypsali 22 sportovních odvětví, mezi které je letos poprvé zařazeno i kolečkové bruslení. Náš  kraj budou reprezentovat hned tři členové náchodského bruslařského klubu BK Náchod - Carine Manychová, Klára Pozděnová a Jan Homolka. Ač se tento oddíl věnuje hlavně zimnímu ledovému bruslení na krátké dráze - shorttracku, tak v rámci letní přípravy trénují děti na bruslích kolečkových.

Olympiáda dětí a mládeže je projektem Českého olympijského výboru, který si ke spolupráci vybírá jako pořadatele jednotlivé kraje. Olympiáda se odehrává ve dvouletých cyklech a střídají se letní a zimní hry.

Přejme našim sportovcům hodně úspěchů !

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…