Nadace města Karlovy Vary žádá zakladatele o podporu

14.07.2016 14:55

Nadace města Karlovy Vary žádá město o systematickou podporu. Předseda správní rady nadace Jiří Vaněček na společném jednání s primátorem města Petrem Kulhánkem informoval o aktuální situaci nadace, kterou město založilo před deseti lety.

Nadace města Karlovy Vary žádá zakladatele o podporu
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

V jejím statutu je zakotvena například  podpora kultury, sportu, vzdělávání, zdravotní a humanitární péče, v současnosti ale nadace díky nevelkým finančním zdrojům zvládne každoročně podpořit pouze omezený počet projektů. Dosud si nadace obstarávala veškeré prostředky sama, bez aktivní účasti města, a ročně se jí dařilo získávat a rozdělit desetitisíce až statisíce korun. Obě strany vyjádřily vůli začít úzce spolupracovat a koordinovat finanční podporu v uvedených oblastech, vyměňovat si informace o podpořených a nepodpořených projektech, řešit některé projekty společně a pokud možno nastavit trvalou finanční podporu od zakladatele nadace, statutárního města Karlovy Vary.

„Pokud nadace města Karlovy Vary bude mít ve svém zakladateli trvalou oporu, bude moci podstatně zviditelnit a zefektivnit svou činnost. Jsou to spojené nádoby. Pokud s pomocí města budeme moci pravidelně plánovat a vyhlašovat granty, bude to pro nadaci i významná marketingová podpora. Nepochybuji o tom, že větší zviditelnění nadace a její činnosti bude pozitivním signálem jak pro stávající, tak pro možné budoucí podporovatele, které bychom rádi získali,“ uvedl Jiří Vaněček.

„Otázku Nadace města Karlovy Vary jsme již několikrát v minulosti principiálně řešili, zda ji zachovat či zrušit. Sama nadace nás jako město v tuto chvíli nic nestojí a své podporovatele hledala správní rada sama. Na svoji činnost vydává minimální administrativní náklady, což ale zároveň znamená, že nevynakládá žádné prostředky na svoji propagaci a zviditelnění. Pokud jsme se dosud rozhodli činnost nadace zachovat, souhlasím s tím, že je potřeba nastavit podmínky pro její standardní fungování. Nadace nese jméno města a proto bych byl rád, aby se jí zároveň s podporou města dostalo i odpovídající prestiže. Na jednání městské koalice navrhnu trvalý rámec podpory naší nadace a její začlenění do návrhu rozpočtu města,“ doplnil k jednání primátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…