Nástupce Živého (nejen) náměstí startuje. Navrhněte logo

02.03.2016 14:29

Oblíbené akce jako Kejklířský jarmark, Vydržíš co primátor! či Hudební legendy Zlínska, ale i řada novinek: Férová snídaně, Cesta do pravěku nebo třeba Zlín dětem. Již v březnu odstartuje nový ročník akcí pro veřejnost Živý Zlín , známý v předchozích letech jako Živé (nejen) náměstí.

Nástupce Živého (nejen) náměstí startuje. Navrhněte logo
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Nabídka se nám rozrůstá, už nejde jen o náměstí Míru a blízké okolí, ale o celé město. Jsme za to rádi. Věříme, že i letos si připravované akce najdou své návštěvníky, malé i velké,“ řekl náměstek primátora Ondřej Běták, který za vznikem projektu stojí.

Cílem Živého (nejen) náměstí a nyní Živého Zlína je nabídnout veřejnosti možnost zdarma se pobavit na zajímavých akcích a tím oživit veřejná prostranství. Na počátku šlo především o náměstí Míru, postupně se ale program přesouval i do okolí nebo na sídliště Jižní Svahy. V tomto trendu bude projekt pokračovat.
Letošním garantem programu bude Městské divadlo. „Zpracoval jsem koncept, který navazuje na to dobré, co se povedlo. Kromě toho se ale pokusíme posílit myšlenku zapojit do projektu aktivně co nejvíce Zlíňanů. V tomto smyslu si myslím, že je projekt pro budoucnost města zcela zásadní šancí,“ slíbil Petr Michálek, ředitel Městského divadla.

Hned na úvod nabízí organizátoři soutěž na vytvoření loga projektu Živý Zlín. Mělo by být originální, nezaměnitelné a nadčasové, nejlépe s návazností na předchozí grafický symbol Živého (nejen) náměstí. „Soutěže se může zúčastnit kdokoliv. Autor vítězného loga, které vybere nezávislá porota, se může těšit na odměnu 20 tisíc korun,“ sdělil Petr Michálek.

Živý Zlín – úvodní akce programu:

26. března – Velikonoce v parku, 12 – 17 hodin, park Komenského
22. dubna – Přidejte se k nám, 16 – 19 hodin, náměstí Míru
30. dubna – Putování za tajemným zlínským hradem, 12 – 17 hodin, park Komenského, hrad Malenovice
14. května – Férová snídaně, 9 – 11 hodin, Gahurův prospekt
21. května – Obří deskové hry, 12 – 19 hodin, park Komenského
10. června – Vydržíš co primátor, 10 – 13 hodin, náměstí Míru

Soutěž o vytvoření loga projektu Živý Zlín

Prˇedmeˇt jednokolove´ souteˇzˇe je vytvorˇeni´ na´vrhu loga projektu Živý Zlín. Logo by meˇlo by´t jednoduche´, origina´lni´, srozumitelne´, nezameˇnitelne´ a nadcˇasove´. Vi´tany´m, ale ne nezbytny´m prvkem loga, je návaznost na loga projektů Živé náměstí a Živé (nejen) náměstí.  Logo by mělo mi´t podobu vhodnou k jednotne´ prezentaci projektu na tiskovy´ch materia´lech, reklamni´ch a upomi´nkovy´ch prˇedmeˇtech, vizitka´ch, webovy´ch prezentaci´ch apod.

U´cˇastni´ci souteˇzˇe:

Souteˇzˇ je vyhla´sˇena´ jako verˇejna´ jednokolova´. U´cˇastnit se ji´ mohou fyzicke´ i pra´vnicke´ osoby, ktere´ rˇa´dneˇ vyplni´ prˇihla´sˇku a splni´ podmi´nky souteˇzˇe. Ze souteˇzˇe jsou vyloucˇeni cˇlenove´ hodnoti´ci´ komise.

Podmi´nky souteˇzˇe:

1. Souteˇzˇi´ci´ prˇedlozˇi´ vyhlasˇovateli nejvy´sˇe 3 samostatne´ souteˇzˇni´ na´vrhy loga  ve forma´tu A4 v barevne´m a cˇernobi´le´m provedeni´.

2. Ke kazˇde´mu na´vrhu souteˇzˇi´ci´ prˇilozˇi´ kra´tky´ popis vcˇ. filosofie di´la.

3. Na´vrhy souteˇzˇi´ci´ch nesmi´ by´t cˇi´slova´ny ani autorsky oznacˇeny. Oznacˇeni´ provede vyhlasˇovatel souteˇzˇe podle porˇadi´, v jake´m budou souteˇzˇni´ na´vrhy vyhlasˇovateli dorucˇeny.

4. Na´vrhy budou prˇedlozˇeny take´ v elektronicke´ podobeˇ v jednom z uvedeny´ch forma´tu° (PDF, JPEG, TIFF) v tiskove´ kvaliteˇ odpovi´daji´ci´ prˇedlozˇeny´m na´vrhu°m v papi´rove´ podobeˇ tak, aby vsˇechny na´vrhy souteˇzˇi´ci´ho byly na jednom oznacˇene´m nosicˇi CD/DVD nebo flash.

5. Logo musi´ splnˇovat na´lezˇitosti, aby mohlo by´t chra´neˇno ochrannou zna´mkou. Autorˇi na´vrhu° musi´ by´t vy´hradni´mi drzˇiteli vesˇkery´ch autorsky´ch pra´v k souteˇzˇni´m na´vrhu°m.

6. Na´vrhy vcˇetneˇ rˇa´dneˇ vyplneˇne´ a podepsane´ prˇihla´sˇky budou dorucˇeny osobneˇ nebo posˇtou na adresu Městské divadlo Zlín, třída T. Bati 4091/32, Zlín 761 87, v uzavrˇene´ oba´lce oznacˇene´ „SOUTEˇZˇ – LOGO – NEOTVI´RAT“ nejpozdeˇji do 31. března

7. Souteˇzˇi´ci´ svy´m podpisem na prˇihla´sˇce da´vaji´ najevo svu°j souhlas s podmi´nkami souteˇzˇe a s bezplatny´m publikova´ni´m souteˇzˇni´ch praci´. Ti´mto nejsou dotcˇena´ autorska´ pra´va souteˇzˇi´ci´ho k jeho di´lu.

8. Ze souteˇzˇe budou vyloucˇeny na´vrhy, ktere´ nesplni´ podmi´nky zada´ni´.

9. Vyhlasˇovatel si vyhrazuje pra´vo kdykoliv souteˇzˇ bez uda´ni´ du°vodu° ukoncˇit a nevybrat zˇa´dny´ ze souteˇzˇni´ch na´vrhu° k realizaci.

10. Zrusˇeni´m souteˇzˇe nevznika´ souteˇzˇi´ci´mu na´rok na na´hradu vznikle´ sˇkody.

Hodnoceni´ souteˇzˇni´ch na´vrhu°:

Hodnoti´ci´ komise byla jmenova´na v tomto slozˇeni´:

MgA. Bohuslav Stránský, vedoucí ateliéru Digitální design na FMK UTB, MgA. Václav Skácel, pedagog FMK UTB, MgA. Petr Michálek, ředitel Městského divadla Zlín, Ondřej Běták, radní SMZ, Dalibor Stříbný, radní SMZ

Na´vrhy splnˇuji´ci´ podmi´nky souteˇzˇe administra´tor oznacˇi´ a prˇedlozˇi´ hodnoti´ci´ komisi. Z teˇchto na´vrhu° hodnoti´ci´ komise vybere nejvy´sˇe 10 nejzdarˇilejsˇi´ch na´vrhu°. Hodnoti´ci´ komise sestavi´ porˇadi´ na´vrhu°.

Hodnocena bude zejme´na celkova´ vy´tvarna´ u´rovenˇ rˇesˇeni´, originalita, nadcˇasovost, jednoduchost, srozumitelnost na´vrhu a take´ jeho spojitost s projektem. Pro zajisˇteˇni´ objektivity hodnoceni´ budou po celou dobu souteˇzˇe, tj. azˇ do konecˇne´ho rozhodnuti´, na´vrhy posuzova´ny jako anonymni´. Vyhla´sˇeni´ vy´sledku° souteˇzˇe probeˇhne 22. dubna 2016 na akci Přidejte se k nám. U´cˇastni´ci souteˇzˇe budou o vy´sledku pi´semneˇ informova´ni. Vy´sledky budou zverˇejneˇny na webovy´ch stra´nka´ch www.zlin.eu

Na´klady souteˇzˇi´ci´ch:

Na´klady, ktere´ vzniky souteˇzˇi´ci´m v souvislosti s u´cˇasti´ v souteˇzˇi, nese souteˇzˇi´ci´. Odmeˇnu ve vy´sˇi 20 tisíc korun vcˇ. DPH obdrzˇi´ autor, jehozˇ na´vrh bude hodnoti´ci´ komisi´ vybra´n k realizaci. Podmi´nkou poskytnuti´ odmeˇny je uzavrˇeni´ licencˇni´ smlouvy podle za´kona cˇ. 121/2000 Sb., o pra´vu autorske´m, o pra´vu souviseji´ci´m s pra´vem autorsky´m a o zmeˇneˇ neˇktery´ch za´konu° (autorsky´ za´kon). Touto smlouvou autor vybrane´ho na´vrhu postoupi´ vyhlasˇovateli vy´hradni´ a neomezenou licenci ke vsˇem zpu°sobu°m uzˇiti´ loga a logotypu.

Logomanua´l:

Autor vi´teˇzne´ho na´vrhu se zavazuje prˇed vyplaceni´m odmeˇny dodat kompletni´ na´vrh loga (logomanua´l).

Kontaktni´ osoba: Anna Ambrozová

Součástí přihlášky do soutěže musí být jméno soutěžícího, datum narození, kontaktní údaje, věta: „Přihlašuji se do soutěže na vytvoření loga projektu Živý Zlín,“ podpis.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.