Návštěva z čínského velvyslanectví chce podpořit cestovní ruch v Olomouci

25.11.2017 17:58

Počty čínských turistů, studia na Konfuciově akademii, květinové výstavy Flora či partnerství Olomouce s městem Kunming, to byla témata, která zajímala delegaci z Velvyslanectví Čínské lidové republiky.

Návštěva z čínského velvyslanectví chce podpořit cestovní ruch v Olomouci
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Chargé d’affaires velvyslanectví Chen Jianjun a jeho kolegyně, zaměřené na oblast kultury, přijal na radnici náměstek primátora Pavel Urbášek.

Náměstek Urbášek se na úvod jednání pochlubil poměrně rychle rostoucími počty návštěvníků z Číny, když ve srovnání s loňskými devíti stovkami turistů ze vzdálené asijské země přijelo jen za první pololetí letošního roku do Olomouce více než tisíc čínských turistů. Dodal, že vzhledem ke studiu čínštiny na Univerzitě Palackého je už dnes v Olomouci dostatek lidí, schopných provádět turisty v jejich mateřském jazyce. „Evidujeme nabídky absolventů studia čínštiny, kteří by rádi poskytli tlumočnické služby čínské klientele,“ vedl Pavel Urbášek.

Vedoucí úřadu velvyslanectví pak potvrdil, že počet čínských turistů se oproti nedávné minulosti nyní zvyšuje obecně v celé České republice. Turisté ale míří především do Prahy, Českého Krumlova a Kutné Hory. „Na Moravu naši turisté zatím mnoho nejezdí, ale to bychom chtěli napravit a podpořit cesty sem. To, že je Olomouc na seznamu UNESCO, bude velkým tahákem,“ uvedl Chen Jianjun a slíbil, že Olomouci zprostředkuje spolupráci s konkrétní čínskou cestovní kanceláří.

Během další debaty se jednalo o různé kulturní spolupráci v oblasti divadla, baletu, vážné hudby či výstavnictví. První konkrétní podobu může spolupráce získat příští rok v květnu, kdy prý na Svátky písní do Olomouce dorazí některý čínský pěvecký sbor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…