Návštěvníci Olympijského parku Pardubice 2016 budou moci využít kyvadlovou dopravu i speciální noční spoje

29.07.2016 19:02

Olympijský park Pardubice 2016 startuje přesně za týden. V době konání této mimořádné akce budou zavedeny speciální linky městské hromadné dopravy, zvláštní spoj u Českých drah a do centra dění se budete moci svézt kyvadlovou dopravou nebo vláčkem. Pro ty, co se chystají do Pardubic autem, pak budou připravena dvě záchytná parkoviště.

Návštěvníci Olympijského parku Pardubice 2016 budou moci využít kyvadlovou dopravu i speciální noční spoje
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Návštěvníci akce, která potrvá od 5. do 21. srpna, budou moci využít speciální spoje městské hromadné dopravy i kyvadlovou dopravu. Ta bude jezdit v časovém intervalu 15 až 20 minut, a to ze zastávky U Kapitána přes náměstí Republiky, Sukovu třídu a zpět, druhá trasa povede od hlavního vlakového nádraží přes náměstí Republiky a Sukovu třídu opět k hlavnímu nádraží. Výjimkou bude zahajovací den parku, 5. srpna, kdy kyvadlová doprava jezdit nebude. Ve všech linkách městské hromadné dopravy směřujících od nádraží do centra však můžete tento den od 18 hodin jezdit na hrací kartu.

Speciální spoj bude zajištěn také u Národního dopravce České dráhy. „Domluvili jsme se s Českými drahami na tom, že zajistí speciální spoj ze zahajovacího ceremoniálu. Rychlík odjede z Pardubic do Prahy v sobotu v 0:20 hodin a stavět bude v Přelouči, Kolíně, Praze-Libni a skončí ve stanici Praha hlavní nádraží. Mimořádně bude zastavovat i ve Valech u Přelouče, Řečanech nad Labem, Chvaleticích a Týnci nad Labem. Neváhejte a pozvěte své známé,“ zve všechny na zahájení, které se koná v pátek 5. srpna, koordinátorka Olympijského parku Pardubice 2016 Dana Valášková. Pro ty, kteří pojedou z Prahy, navíc České dráhy připravily speciální kupony, s nimiž budou mít zpáteční cestu zdarma.

Kromě spojů na Prahu posílí České dráhy ze zahajovacího ceremoniálu i své spoje na Hradec Králové. „Rozhodli jsme se posílit osobní vlaky z Pardubic na Hradec Králové, které odjíždějí v pátek ve 22:57 hodin a v sobotu v 1:11 hodin. Dostatek kapacity pro odvoz návštěvníků ze zahajovacího ceremoniálu by měl být tedy zajištěn. Místo motorových vozů bude nasazena elektrická jednotka RegioPanter
s celkovou přepravní kapacitou přes 400 cestujících, včetně stojících,“ informuje Tomáš Netolický, obchodní ředitel regionálního obchodního centra Českých drah v Pardubicích. Dodává, že další posily nočních vlaků mezi Pardubicemi a Hradcem Králové jsou plánovány také na 2. olympijský víkend, 12. až 14. srpna. ČD se připravují i na neděli 14. srpna, kdy v Olympijském parku bude Den Hradce Králové, a lze opět očekávat zvýšený zájem cestujících.

V návaznosti na konec přímých přenosů z letních olympijských her v Rio de Janeiro, které je možné sledovat například z fanzóny v parku Na Špici, budou rovněž posíleny noční spoje. „Oba zvláštní noční spoje pojedou ve 2:19 hodin ze zastávky Sukova – jeden směrem k hlavnímu vlakovému nádraží, do Polabin a na Duklu, druhý na sídliště Dubina, Slovany a Štrossovou ulicí také na Duklu. Od 4 hodin ráno pak můžete využívat běžné denní spoje,“ uvádí ředitel Dopravního podniku města Pardubic Tomáš Pelikán. Dodává, že v době konání OPP 2016 bude na třídě Míru naopak omezen provoz trolejbusů.

Svezte se turistickým vláčkem

S hrací kartou se budete moci svézt i turistickým vláčkem, který pro vás bude k dispozici od 8. do 21. srpna v době od 11 do 18 hodin, dle jízdního řádu, který bude umístěn na jednotlivých zastávkách. Poslední jízda se uskuteční v 17:30 hodin. Vláček se bude pohybovat na okruhu historickou částí města. Jízda začíná vždy u Zdymadla Pardubice. Odtud vláček pokračuje ulicí Pod Zámkem a další zastávka je přímo před branou pardubického zámku. Přes Příhrádek dojede vláček na Pernštýnské náměstí, kde zastaví přímo před radnicí. Z Pernštýnského náměstí vyjede do Pernštýnské ulice, zahne do ulice Kostelní a z ní vyjede na Sukovu třídu, kde je předposlední zastávka. Poté zahne do ulice U Stadionu a z poslední zastávky přejede opět ke zdymadlu.

Projet se můžete také na lodi Arnošt, která bude po dobu konání Olympijského parku kromě obvyklých plaveb vyplouvat vždy ve 20 hodin směrem na Brozany, a to v termínech od 6. do 10. srpna, od 13. do 16. srpna a poslední den celého OPP 2016, tedy 21. srpna.

Pro návštěvníky budou připravena záchytná parkoviště

K dispozici budou také záchytná parkoviště pro park. „Záchytná parkoviště se budou nacházet u Univerzity Pardubice a v areálu Masarykových kasáren. Díky hrací kartě se navíc její držitelé dostanou na záchytné parkoviště v Masarykových kasárnách a karta jim poslouží mimo jiné jako jízdenka pro vyhrazené linky městské hromadné dopravy,“ dodává Dana Valášková. Parkoviště budou pro návštěvníky otevřena od 8 do 22 hodin.

Některé ulice budou v době Olympijského parku uzavřeny

Z důvodu konání OPP 2016 však budou uzavřeny některé pardubické ulice. Jedná se o ulice Labská a U Stadionu, které budou uzavřeny od 3. do 21 srpna, dále o ulici U Mlýnů, jež bude neprůjezdná od 1. do 21. srpna. Od 5. do 21. srpna řidiči neprojedou ani ulicemi Na Ležánkách a Na Haldě, kam budou mít vjezd povolen pouze rezidenti a zásobování. Zejména díky úplné uzavírce ulic Labská a U Stadionu tak budou lidé moci projít až k parku Na Špici, aniž by je omezovala projíždějící vozidla.

Více informací k Olympijskému parku Pardubice 2016 naleznete na webových stránkách www.olympijskeparky.cz, na facebookovém profilu Olympijský park Pardubice 2016 nebo na www.pardubice.eu/urad/radnice/odbory-magistratu/odbor-skolstvi-kultury-a-sportu/olympijsky-park-pardubice-2016/.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…