Nejlepšího výsledku na MS mládeže v karate dosáhl liberecký Shotokan

05.11.2017 9:37

Ve dnech 25. až 29. října se konal na jednom z Kanárských ostrovů světový svátek pro olympijské mládežnické karate. Česká národní reprezentace vyslala na Mistrovství světa mládeže WKF na Tenerife 18 závodníků, mezi nimi hned dva zástupce SK Karate – Shotokan Liberec a pět členů libereckého Sportovního Centra Mládeže.

Nejlepšího výsledku na MS mládeže v karate dosáhl liberecký Shotokan
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

1700 závodníků kategorií dorostu, juniorů a U21 ze 107 států světa, to je konkurence, ve které je opravdu náročné se prosadit. Čechům se to letos podařilo opět o něco více, než v minulých letech a medailím jsme byli takřka na dotek blízko. Závodníci tak opět potvrdili vzestupnou tendenci českého karate a nejvíce k tomu přispěla liberecká Vendula Štěpánová, která vybojovala 7. místo v kategorii kumite dorostenek do 54kg.

Druhým zástupcem úspěšného libereckého oddílu byl Matyáš Malý, který reprezentoval v kategorii kumite dorostenců do 63kg. Ačkoliv se mu podařilo v prvním kole porazit domácího závodníka, na soupeře v druhém kole již nestačil. Každopádně odvedl výborný výkon a on i Vendula Štěpánová svou premiéru na turnaji tohoto formátu zvládli skvěle.

Svou tvrdou a náročnou přípravu zúročili i další závodníci trénující v Liberci. Petr Podrábský (SU Ústí nad Labem/SCM Liberec) navázal na 7. místo na posledním Mistrovství Evropy ziskem 9. místa na tomto šampionátu v kategorii kumite juniorů do 61 kg. Filip Krišal (SC Sadská/SCM Liberec) našel soupeře mezi dorostenci do 57kg v budoucím mistru světa ze Saudské Arábie a zasáhl tak do dalších bojů o bronz. Po náročném zápase obsadil konečnou 11. Pozici.

Výborný výkon po technické, fyzické i taktické stránce předvedli i Filip Černík (SC Sadská/SCM Liberec -junioři do 76kg), Daniel Drábek (SU Ústí nad Labem/SCM Liberec - junioři do 55kg) a Martin Drábek (SU Ústí nad Labem/SCM Liberec - dorostenci do 52kg). V týmu panovala výborná atmosféra a všichni závodníci skvěle spolupracovali s trenéry. Psychice našich závodníků, zvládání stresu z velkého turnaje a naladění se na soutěž i soupeře velmi prospěla spolupráce s Ondřejem Petrem, profesionálním mentálním koučem a zakladatelem projektu Sporthlavou.cz. V nastavených kolejích osobnostního rozvoje a práce na propojení těla a mysli pojede oddíl SK Karate – Shotokan Liberec a reprezentace i nadále. Snad je společně s náročnými tréninky, soustředěními a semináři dovedou k dalším úspěchům, ať už na prosincovém Mistrovství republiky v Karlových Varech, nebo únorovém Mistrovství Evropy mládeže v Soči.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…