Největším návštěvníkem Písku bude obří loutka

13.05.2016 10:49

Největším návštěvníkem města Písek se 13. května po deváté hodině večerní stane sedmimetrový rytíř z ocelových plátů, který se promění v anděla.

Největším návštěvníkem Písku bude obří loutka
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

Obří Loutka byla vyrobena dle výtvarného návrhu Josefa Sodomky na sklonku roku 2014. Ocelový obr vznikal v Třešti v Kovárně Na vyhlídce. Loutku kovali, vypalovali, svářeli a všelijak kompletovali Tomáš Janovec, Adam Štumar, Oliver Krejčí a Petr Píša. Ve finální etapě spolupracovali kováři s firmou Strojírny Podzimek. V lednu 2015 byl rytíř součástí slavnostního zahájení Plzeň EHMK (Evropské hlavní město kultury 2015), podíval se do dánského Silkeborgu a nyní se představí píseckým divákům v rámci vernisáže nové interaktivní výstavy Sladovny - Loutkové akademie. Jeho triumfální pochod v okolí Kamenného mostu v Písku za doprovodu hudby a světel předá několika měsíční vládu nad Sladovnou malým kolegům z loutkového světa a zároveň bude vrcholem prvního dne Cipískoviště 2016.

Program 13. 5. 2016
Příchod rytíře zakončí programově bohatý den, který začíná již v 9 hodin výtvarnými dílnami na nádvoří Sladovny. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet vypalování do dřeva, tupování textilních tašek, broušení skla, smaltování lžiček, loutkařskou dílnu, pískotisk, zdobení svíček a další aktivity. Malí i velcí příznivci večerníčků si připomenou starší série a poznají nově natáčené příběhy. V plném proudu již bude nově otevřená výstava Tiskařiště, která dětským objevitelům představí mnoho variant, jak přenést barvu na papír, látku či stěnu ve Sklepě Sladovny.

V 19 hodin se všichni přesunou do Vysokých trámů, kde se bude konat vernisáž výstavy Loutková akademie, která vyvrcholí na nábřeží řeky Otavy v okolí Kamenného mostu, kde se přibližně v 21 hodin představí atraktivní obří loutka.

Video z představení loutky v dánském Silkeborgu naleznete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…