Nemocnice má díky podpoře města Pelhřimov další moderní sanitu

16.01.2017 19:47

Novou sanitu se speciálním zádržným systémem pro malé děti získala díky podpoře města Pelhřimov pelhřimovská nemocnice. Klíče od nového sanitního vozu převzal v pátek 13. ledna od starosty města Pelhřimov Františka Kučery ředitel Nemocnice Pelhřimov Jan Mlčák.

Nemocnice má díky podpoře města Pelhřimov další moderní sanitu
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

 Celková cena sanity včetně vybavení činí 1 075 000 korun, město Pelhřimov přispělo rovným miliónem korun. „Jsem rád, že zastupitelé byli tak moudří a v závěru loňského roku vyčlenili v investičním rozpočtu částku 1 milión korun na podporu nemocnice. Vy jste se rozhodli koupit opět sanitku, abyste obnovili váš vozový park. Ať s ní najezdíte bez problémů hodně kilometrů,“ řekl starosta František Kučera při předání klíčů a připomněl, že od roku 2003 přispělo město Pelhřimov nemocnici celkovou částkou 20 milionů korun.

„Velmi si vážíme toho, že nás každoročně zastupitelé podpoří miliónovou částkou. Pomáhají nám tak zvýšit kvalitu a komfort přepravy pro naše pacienty, kterými jsou především občané města a celého Pelhřimovska,“ poděkoval ředitel nemocnice Jan Mlčák.

Jak vysvětlil vedoucí dopravy Nemocnice Pelhřimov Jiří Havlíček, speciálně upravený Renault Masters může přepravovat klienty s jakýmkoliv zdravotním omezením a je vybaven dle platných vyhlášek a norem. Má zádržný systém pro malé děti a automatický externí defibrilátor. Pomocí transportní sedačky s pětibodovým zádržným systémem je možné pohodlné naložení imobilních klientů přes sklopnou nájezdovou rampu. Jde již o čtvrtý sanitní vůz a celkově páté vozidlo, které nemocnice získala díky podpoře města. Celkově má nemocnice v provozu 9 sanit, z toho dvě pro převozy v rámci areálu nemocnice. Sanity dálkové přepravy jsou velmi vytížené, za rok najedou kolem 60 000 km a v roce 2016 převezly 13 031 klientů. (př) 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…