Nezaměstnanost ve Velkém Meziříčí klesla pod pět procent

28.04.2017 14:40

Nezaměstnanost ve Velkém Meziříčí se v březnu 2017 dostala na rekordně nízké číslo, a to 4,7 procenta. Je to méně než v celé ČR, kde je podíl nezaměstnaných 4,8 %. Na 132 volných pracovních míst Úřad práce eviduje 373 dosažitelných uchazečů z celkového počtu lidí bez práce v našem městě.

Nezaměstnanost ve Velkém Meziříčí klesla pod pět procent
Foto: Velké Meziříčí
Popisek: Velké Meziříčí

Před dvěma lety, v březnu 2015, byl podíl nezaměstnaných v našem městě nad sedmi procenty. V průběhu roku klesl a držel se nad šestiprocentní hranicí až do března loňského roku. Po zbytek roku 2016 se pak pohyboval nad pětiprocentní hranicí, pod kterou spadl poprvé teď v březnu 2017.

Ke stejnému měsíci má Velká Bíteš nezaměstnanost pětiprocentní, Žďár nad Sázavou 4,5 %, Bystřice nad Pernštejnem 6,6 % a Nové Město na Moravě také 6,6 %.

Z volných pracovních míst je největší poptávka po řemeslnících a opravářích.

I celorepublikově je tradičně velká poptávka je po technických profesích napříč všemi obory. Právě v této oblasti se zaměstnavatelé nejčastěji potýkají s problémem najít kvalifikované zaměstnance.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…