Novoroční ohňostroj v Praze budou provázet nutná bezpečnostní a dopravní opatření

28.12.2011 12:25

Informace o bezpečnostních a dopravních opatřeních v souvislosti s ohňostrojem.

Novoroční ohňostroj v Praze budou provázet nutná bezpečnostní a dopravní opatření
Foto: Archiv
Popisek: Státní opera Praha

Bude odpálen z pontonu na Vltavě pod Střeleckým ostrovem, jehož část od mostu Legií ve směru toku řeky bude uzavřena již od 17.00 hodin 31. prosince do 1. ledna přibližně do odpoledních hodin. Dopravní omezení na dotčených mostech, nábřežích a komunikacích budou platit od silvestrovské 22. hodiny do zhruba páté hodiny ranní Nového roku.

V uvedené době se počítá s uzavřením mostu Legií, Smetanova nábřeží v úseku Národní – Karlova, Křížovnické ulice v úseku Karlova – Platnéřská a Mánesova most.

Na hlavních komunikacích směřujících do uzavřené oblasti budou umístěny  informační tabule upozorňující řidiče na uzavírky a vedení objízdné trasy:

Resslova – Jiráskův most – Janáčkovo nábřeží (Zborovská) – Vítězná – Karmelitská – Malostranské náměstí – Letenská (Valdštejnská) – Klárov – nábřeží Edvarda Beneše – Čechův most.

Dopravní opatření se budou týkat jak individuální automobilové dopravy, tak tramvají městské hromadné dopravy. Celá oblast bude pod dohledem Policie ČR, která bude v případě potřeby operativně zasahovat a podle vývoje situace dobu dopravních omezení zkrátí.

Provoz tramvají bude řízen podle aktuální situace ve spolupráci s dispečery Dopravního podniku hl. m. Prahy. Informace o jízdních řádech městské hromadné dopravy na přelomu roku jsou k dispozici na  http://www.dpp.cz/omezeni-dopravy/vanocni-a-novorocni-provoz-pid-od-23-prosince-2011-do-2-ledna-2012/ .

Standardní bezpečnostní opatření zajišťovaná Policií ČR, Městskou policií hl. m. Prahy, Hasičským záchranným sborem hl. m. Prahy a Zdravotnickou záchrannou službou hl. m. Prahy doplní vodní záchranná služba.

Magistrát hl. m. Prahy děkuje za pochopení těchto opatření a přeje Pražanům i návštěvníkům metropole nerušený zážitek z novoročního ohňostroje 2012.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.