Nový Jičín bude rekonstruovat zimní stadion

01.11.2019 14:08

Nový Jičín se již nyní připravuje na jednu z největších investičních akcí příštího roku – rekonstrukci zimního stadionu. Město už začalo s výběrem dodavatele a zároveň si na ministerstvo školství podalo žádost o dotaci.

Nový Jičín bude rekonstruovat zimní stadion
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Náklady na výměnu střechy, modernizaci plynové kotelny, pořízení odvlhčovací jednotky, nového osvětlení a audio-vizuální techniky se odhadují na 52 milionů korun. Práce by měly probíhat od března do srpna 2020.

„Nyní jsme ve fázi výběru firmy, která zakázku provede. Smlouva s ní by měla být podepsána ještě letos, aby hned na jaře mohly začít stavební práce. Také jsme na ministerstvo školství podali žádost o dotaci, která by mohla pokrýt až padesát procent uznatelných nákladů na rekonstrukci,“ řekl místostarosta Nového Jičína Václav Dobrozemský.

Na zimním stadionu se musí vyměnit dosluhující nosná konstrukce i plášť střechy. Do střechy budou zasazena samočinná odvětrávací zařízení. V budově bude nainstalováno nové osvětlení, elektronická požární signalizace a odvlhčovací jednotka, která zamezí vzniku nežádoucí mlhy nad kluzištěm. Součástí zakázky bude i dodávka audio techniky a zobrazovací techniky a modernizace plynové kotelny.

„Daná opatření přinesou nejen zvýšení komfortu sportovců a diváků, ale i snížení nákladů na energii vynaloženou na světlo, vytápění a ohřev teplé vody,“ doplnil Václav Nezval z odboru rozvoje a investic. Podle místopředsedy a manažera Hokejového klubu Nový Jičín Milana Urbana budou hokejisti a krasobruslaři v době, kdy bude zimní stadion uzavřen, trénovat na ledové ploše ve Studénce.

Zimní stadion v Novém Jičíně byl otevřen v roce 1973, a to ještě jako kluziště pod širým nebem. K jeho zastřešení došlo až v roce 1980. V letech 2001-2002 proběhla 1. etapa rekonstrukce budovy, bylo vybudováno nového zázemí pro hráče, restaurace a sociální zařízení. V roce 2007 došlo ke generální opravě ledové plochy a o dva roky později se dostavěl VIP prostor, restaurace a prodejny na jižní straně stadionu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Klienti Naděje pomáhají s venčením psů v útulku

7:37 Mladá Boleslav: Klienti Naděje pomáhají s venčením psů v útulku

O lidech bez domova se obecně ví, že milují čtyřnohé kamarády a velmi často si je pořizují jako své …