Nový Jičín má novou mateřskou školu

14.02.2014 14:08

Novojičínská radnice otevřela novou mateřskou školku. V prostorách základní školy Dlouhá vznikla díky stavebním úpravám čtyři oddělení pro sto dětí.

Nový Jičín má novou mateřskou školu
Foto: novy-jicin.cz
Popisek: Náměstí v Novém Jičíně

Zatím byla zaplněna jedna třída pro 25 dětí. Do dalších tří oddělení budou provizorně přestěhovány děti z mateřské školy Jiráskova, která od března do července projde celkovou rekonstrukcí. Od září 2014 nově otevřené zařízení trvale nahradí kapacity mateřské školy Trlicova, která bude uzavřena.

„K vybudování nové mateřské školy přistoupilo město Nový Jičín jednak z důvodu zvýšeného zájmu rodičů o umístění dětí do předškolního zařízení, ale také kvůli nevyhovujícímu technickému stavu budovy odloučeného pracoviště Trlicova při MŠ Trojlístek Nový Jičín,“ uvedla Oldřiška Navrátilová, vedoucí odboru školství, kultury a sportu.

Stavební úpravy přišly na téměř šest milionů korun. Za 750 tisíc korun byla zřízena výdejna stravy a byly zakoupeny hračky a nábytek do jednoho oddělení.

Zbývající vybavení bude přemístěno ze zrušené školky Trlicova. „Věřím, že se zde bude dětem líbit a že i rodiče budou spokojení. Zatím prosím o trpělivost, neboť otevřením nové mateřské školky stavební práce na budově školy nekončí. Od března se budou měnit zbývající okna v prostorách základní školy, zrekonstruuje se střecha a celý objekt se zateplí. Náklady přesáhnou 13 milionů korun. Část bude uhrazena z dotace,“ řekl starosta Nového Jičína Jaroslav Dvořák.

Po ukončení těchto prací přijde na řadu revitalizace veřejných prostranství. Budou se měnit chodníky, veřejné osvětlení, mobiliář i zeleň. Podle projektu vyjde revitalizace prostranství přibližně na 12 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: novy-jicin.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…