Nový Jičín řeší parkování

28.07.2016 20:30

Nový Jičín začal s úpravami parkovacích míst. V některých ulicích totiž řidiči odstavují vozidla na nezpevněné a travnaté plochy nebo na úzkých komunikacích, kde komplikují dopravu.

Nový Jičín řeší parkování
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Stavební úpravy a změny dopravního značení mají zpřehlednit parkování v ulicích a přinesou i několik volných míst navíc.

„V ulici Dolní Brána se kvůli zimní údržbě nedalo parkovat celoročně. Toto omezení chceme odstranit. Změnou dopravního značení v sousední Štefánikově ulici by mělo přibýt pět nových parkovacích míst. V ulici K. Čapka bylo podélné stání pro vozidla posunuto na chodník, aby byl umožněn bezproblémový oboustranný průjezd ulicí. Chodci úsekem bezpečně projdou po chodníku na druhé straně komunikace,“ řekl místostarosta Nového Jičína Pavel Rozbroj.

K nejnákladnější změně došlo v Revoluční ulici, kde řidiči parkovali na ploše, kde dříve rostla zeleň. Prostranství plné výmolů nechala radnice zpevnit a pokrýt zámkovou dlažbou. Zároveň se silnice rozšířila, aby vznikl prostor pro podélné stání vozidel. Parkoviště pro 19 aut přišlo na více než půl milionu korun.

„V této ulici chceme rozšířením stávajícího parkoviště vybudovat i další parkovací místa. V prostoru mezi domem s pečovatelskou a čerpací stanicí by už v příštím roce mohlo vzniknout až 30 nových parkovacích míst. Záměr se nyní projektuje,“ dodal místostarosta. V roce 2018 by se měla upravit plocha mezi garážemi a domem s pečovatelskou službou v ulici U Jičínky a mohlo by tam parkovat 15 až 20 vozů.

Město Nový Jičín se snaží reagovat na zvyšující se počty aut v ulicích, které s sebou nesou nedostatek parkovacích míst. V roce 2014 vybudovalo nové parkoviště pro 39 aut na Máchově ulici, vloni zřídilo 20 míst pro stání vozů na Gregorově ulici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…