Nový Nor: Sídliště Husova-Jiráskova získá novou tvář

12.08.2017 18:06

Město Nový Bor v nejbližších dnech zahájí práce na stavbě nového parkoviště v proluce ulic T. G. M. a Wolkerova. Zároveň se v lokalitě u letního kina mimo jiné opraví chodníky, přibydou nové lavičky a herní prvky, vymění se veřejné osvětlení. Úpravy za zhruba 4,3 milionů korun proběhnou v rámci I. etapy revitalizace sídliště Husova – Jiráskova. Na ní Nový Bor získal dotaci od ministerstva pro místní rozvoj ve výši 3 miliony korun, město ze svého rozpočtu přidá zhruba 1,3 milionu korun.

Nový Nor: Sídliště Husova-Jiráskova získá novou tvář
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

„Jsme jedním z pouhých tří měst z celé republiky, které uspěly s žádostí o dotaci na realizaci I. etapy regenerace sídlišť. Jde o velký úspěch, protože dotační podmínky spíše upřednostňují již rozjeté obdobné projekty. Tím, že jsme se mezi ně dostali, máme tak do budoucna i větší šance na získání dotačních peněz na další etapy,“ předesílá starosta Nového Boru Jaromír Dvořák s tím, že nyní se již jen čeká na oficiální potvrzení přidělení dotace.

Během následujících tří měsíců na dosud nevyužívané travnaté ploše za autobusovou zastávkou na třídě T. G. M. vznikne parkoviště o kapacitě 45 míst. „Jeho stavbu za 3,5 milionu korun by měl vítěz veřejné soutěže společnost VF SITE s. r. o. zahájit 8. srpna. Součástí prací bude posunutí autobusové zastávky a vytvoření zálivu, který pomůže plynulejšímu dopravnímu provozu na vytížené komunikaci,“ upřesňuje vedoucí odboru rozvoje Miroslav Jeništa.

Vedle toho se v okolí domů u letního kina počítá s opravou povrchů chodníků, opravou povrchů komunikací, výměnou veřejného osvětlení, osadí se nové lavičky, odpadkové koše a herní prvky pro děti. Celkovou změnu završí úprava zeleně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…