Nový bezpečnější přechod ve Vrchlabí

20.03.2017 8:34

Bezpečné přecházení vozovky by chodcům měly zajišťovat přechody. Město Vrchlabí za finanční podpory 110 tisíc korun od Nadace ČEZ vybudovalo nasvětlení přechodu pro chodce na ulici Pražská, v blízkosti frekventované křižovatky čtyř komunikací.

Nový bezpečnější přechod ve Vrchlabí
Foto: muvrchlabi.cz
Popisek: Vrchlabí

Přechod je situován v jižní části centra města, kde se nachází blok bytových domů a řada důležitých míst občanské vybavenosti. V jeho blízkosti leží dvě autobusové zastávky, obchody nebo školní jídelna. Denně jej využívají také sportovci ke svým cestám na zimní stadion nebo lidé mířící do blízké nemocnice. „Problematické je zejména zimní období, kdy je horší viditelnost. Přes přechod denně přecházejí stovky našich občanů od těch nejmenších až po seniory a na neosvětleném přechodu bylo snadné je přehlédnout," sdělil starosta Vrchlabí Jan Sobotka. Ve spolupráci s Nadací ČEZ je to již druhý modernizovaný přechod v centru města. V pátek 20. ledna byl nově nasvětlený přechod slavnostně otevřen za účasti tiskové mluvčí Nadace ČEZ paní Šárky Beránkové. Pod dohledem městské policie přechod vyzkoušely děti z nedaleké Mateřské školy ul. Jiráskova, které pravidelně tento přechod využívají.

Nadace ČEZ osvětluje nebezpečné přechody už pátým rokem. Od počátku se setkává s velkým zájmem měst, obcí i široké veřejnosti napříč republikou. „V duchu základního bezpečnostního hesla na silnicích „Vidět a být viděn“ podporujeme česká města a obce v budování osvětlených přechodů. V místech, kde se pohybuje hodně lidí včetně malých dětí, jako například u frekventované křižovatky ve Vrchlabí, platí toto pravidlo dvojnásob,“ sdělila ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…