Nový kotel na biomasu hoří v ostrovské teplárně

25.07.2016 12:18

Městská společnost Ostrovská teplárenská, a. s. uvedla do provozu nově vybudovaný kotel na spalování dřevní štěpky. Kotel byl slavnostně zapálen 21. července 2016. Jeho stavba započala letos v únoru a stála 67 milionů korun. Součástí investice, která je financována z úvěru, je také pořízení nového velkého nakladače na dřevní štěpku. Do plného provozu by se měl nový kotel zařadit postupně do konce letošního roku, po provedení všech předkomplexních zkoušek.

Nový kotel na biomasu hoří v ostrovské teplárně
Foto: Ostrov.cz
Popisek: Ostrov

„Moderní kotel splňuje všechny emisní normy a přináší do ostrovské teplárny variabilitu ve výběru paliva. Jeho zprovoznění obyvatelům Ostrova přinese konec pravidelných letních odstávek dodávky teplé vody,“ řekl ředitel Ostrovské teplárenské, a. s. Radek Havlan. Ten spolu se starostou města Pavlem Čekanem a ředitelem třebíčské firmy TTS Group, která kotel do Ostrova dodala, slavnostním zapálením započal novou éru v historii teplárny. „Kotel na obnovitelné zdroje je dalším krokem v postupné modernizaci celé teplárny,“ uvedl starosta Pavel Čekan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…