Nový lesopark Na Panském by v Bohumíně mohl vzniknout do pěti let

22.08.2017 10:44

Do pěti let by v Bohumíně chtěli založit pro příští generace nový lesopark.

Nový lesopark Na Panském by v Bohumíně mohl vzniknout do pěti let
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Ten by měl vyrůst v lokalitě nazývané Na Panském. Druhá zelená plíce města vznikne v místech současné orné půdy za dálničním přivaděčem a železnicí. První zelená plíce – stoletý park Petra Bezruče se nachází naproti budoucího lesoparku za sportovně-rekreačním areálem Bospor. Náklady na realizaci se odhadují v řádech desítek milionů korun. Jeho založení je naplánováno do tří etap a mohlo by začít už za tři roky.

Bohumíňákům by měl nový lesopark sloužit k procházkám, odpočinku a klidnějším aktivitám. V plánu je výsadba stromů a keřů a založení mokřadů a tůněk. V lokalitě by měla vzniknout až šestimetrová návrší a přes vodní plochy chodce a cyklisty převedou dřevěné lávky a mostky. Chybět nebudou ani drobné stavby z přírodních materiálů, jako jsou altánky, přístřešky nebo informační tabule. Prostor doplní chodníčky a cyklostezky, v plánu je i jednoduchý mobiliář, například odpočinková mola, mostky, lavičky a odpadkové koše.

Do lesoparku bude možné vstoupit hned z několika stran, nebude chybět ani napojení na centrum města. Jednotlivé vstupy do parku propojí okruh pro pěší. Další stezky zpřístupní navržené prvky z přírodních materiálů a umožní zajímavé průhledy do lesoparku a okolí. Mezi návršími se počítá s otevřeným prostorem - loukou, což nabídne návštěvníkům parku výhledy do okolí, ale i prostor pro odpočinek, procházky, pouštění draků, frisbee nebo v zimě sáňkování či bobování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…