Od května začne pravidelné reportážní zpravodajství z Jičína

26.04.2018 16:03

Jičín a Východočeská televize s.r.o. již od května zahájí výrobu pravidelného televizního zpravodajství o dění ve městě. Každý měsíc vzniknou za supervize města tři původní, zhruba dvouminutové reportáže. K divákům se dostanou jednak díky pozemnímu vysílání Východočeské televize, jednak díky sociálním sítím Youtube a Facebook, jejichž služby Jičín dlouhodobě využívá.

Od května začne pravidelné reportážní zpravodajství z Jičína
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Východočeská televize s.r.o. sestaví reportážní štáb a technicky zajistí jak vlastní natáčení, tak střih a kompletaci jednotlivých videí. Město bude mít právo kontroly. Reportáže budou vysílány na dané televizní stanici v rámci pořadu Jičínský miniexpres. Premiéry reportáží budou vždy v 18 hodin během 1., 3. a 4. čtvrtku v měsíci a každá bude nejméně dvanáctkrát reprízována. Alespoň třikrát bude vysílána ve čtvrtek, devětkrát v pátek. Východočeskou televizi (V1) na přijímačích lze naladit pomocí automatického ladění, nebo manuálně. Televize je ve vysílací síti Multiplex 4 a v digitálním vysílání (Digital Broadcasting) ji lze naladit na kanálu 45, na frekvenci 666 (vysílač Chlum).

Město provozuje profil Jičín – moje město na sociálních sítích Facebook a Youtube. Protože nová licenční smlouva s televizí umožňuje městu reportáže šířit, videa budou vždy po odvysílání premiéry na Youtube kanál Jičín – moje město umisťována. Navštěvujete-li Youtube či využíváte-li služby Google například ve svém chytrém telefonu, můžete se přímo na webové stránce Youtube „přihlásit k odběru“, čímž budete pravidelně dostávat upomínky o nově nahraných videích, na které se lze podívat. Odkazy na Youtube budou dostupné také přímo na webu města (ZDE). K videím se dostanete najetím myší na Novinky a kliknutím na Reportáže z města Jičína v rozbalovacím menu.

Jičín usiluje o výrobu vyváženého televizního zpravodajství o kultuře, sociálních službách, investičních akcích, spolkové či zájmové činnosti ve městě, školství, technických službách a podobně. V současnosti je Jičín prezentován skrze tištěná média, a to jak skrze radniční Jičínský zpravodaj, tak přes běžné noviny. Solidní je také zastoupení Jičína v rozhlasovém vysílání. Jičín každé dva týdny pro žurnalisty pořádá tiskové konference a bude v nich pokračovat. Citelně však chybí prezentace v audiovizuálním zpravodajství, což se město snaží vyřešit právě Jičínským miniexpresem. Jičín zavedení pravidelné výroby reportáží řeší již několik let a v rozpočtu je pro tyto účely zřízena zvláštní položka.

Věřejnost může předkládat náměty na reportáže

„Věřím, že vstup televizního vysílání do života města rozšíří znalost a obzory diváků a přiblíží jim, co se v Jičíně děje,“ uvedl starosta města JUDr. Jan Malý.

Náměty na jednotlivé reportáže by měly přicházet nejen od nejužšího vedení města, ale také, a to především, od veřejnosti, jiných organizací či členů Zastupitelstva města. Kupříkladu první reportáž, která začátkem května vznikne, se zaměří na prvomájové úterý, prezentaci neziskových organizací během tohoto dne a na hasičskou soutěž Jičínský hasič přežívá, již pořádá jičínský odbor Hasičského záchranného sboru a která je inspirována hasičským sportem TFA.

Tímto vyzýváme veřejnost, aby předkládala možné náměty na reportáže. Zasílejte je nejlépe elektronicky na oddělení komunikace s veřejností (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Platby za školy a družiny se nezvýší

7:37 České Budějovice: Platby za školy a družiny se nezvýší

Pondělní zasedání rady města přináší dobrou zprávu rodičům, kteří mají děti předškolního a mladšího …