Odbor evropských fondů MHMP nabídl spolupráci Transparency International ČR

30.01.2017 18:00

Zabránit jakýmkoli pochybnostem a spekulacím souvisejícím s přidělováním evropských dotací v Praze je cílem spolupráce, kterou vedení odboru evropských fondů pražského magistrátu nabídlo organizaci Transparency International ČR (TI). Dne 18. ledna 2017 se tak uskutečnila první schůzka ředitelů obou institucí Jana Hausera a Davida Ondráčky.

Odbor evropských fondů MHMP nabídl spolupráci Transparency International ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

„Nakládání s dotacemi z Operačního programu Praha – pól růstu ČR (OP PPR) dostalo jasná pravidla, každé rozhodnutí je ověřitelné a doložitelné. Protože od počátku usiluji o co největší otevřenost dotačního procesu, jsem vděčný za každý podnět k dalšímu zlepšení. Jsem proto velmi rád, že jsme mohli uskutečnit naše vzájemné setkání a přizvat k diskusi rovněž odborníky z Transparency International ČR,“ řekl ředitel odboru evropských fondů MHMP Jan Hauser.

Ředitel Hauser seznámil zástupce TI se způsobem přidělování dotací z pražského operačního programu a požádal je o spolupráci v rámci tzv. paktů integrity, na něž se zaměřuje současný pilotní projekt Evropské komise a Ministerstva pro místní rozvoj. Pokud se zástupci TI rozhodnou nabídku na spolupráci přijmout, budou od počátku do konce podrobně sledovat každý krok učiněný v souvislosti s přidělováním dotací na projekty podané do některé z vypsaných výzev. Zástupci TI by tak získali postavení jakéhosi nezávislého pozorovatele celého procesu. Vedení odboru evropských fondů MHMP si od této spolupráce slibuje konkrétní rady a doporučení, jak současná, již tak velmi přesná, protikorupční opatření dále posílit.

První výsledky navázané spolupráce však přinesla již samotná první schůzka. Ředitel Hauser využije doporučení a zorganizuje se svým týmem seminář za účasti příjemců dotací, kde by měly být také modelovány možné situace případných podvodů a korupčního jednání. Na základě získaných výstupů a podnětů je odbor evropských fondů MHMP připraven aktualizovat svoji metodiku a interní pravidla související s tímto tématem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…