Oddělení klinické hematologie havířovské nemocnice získalo dvě nová křesla, jedno věnovalo město

15.01.2017 7:33

Díky Nadačnímu fondu Pavla Novotného a městu Havířov se mohou pacienti, ale i personál oddělení klinické hematologie havířovské nemocnice těšit z dvou nových speciálních transportních křesel v celkové hodnotě 136 545 Kč.

Oddělení klinické hematologie havířovské nemocnice získalo dvě nová křesla, jedno věnovalo město
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

"Nadační fond Pavla Novotného zřídil v loňském roce veřejnou sbírku, která byla určena právě pro potřebu oddělení klinické hematologie Nemocnice s poliklinikou Havířov. Na účtu veřejné sbírky bylo vybráno 59 993,02 Kč. Správní rada fondu se následně rozhodla přispět dalších 22 552 Kč z účtu veřejné sbírky Nadačního fondu Pavla Novotného, která je vyhlášena na dobu neurčitou," uvedla Radmila Fleischerová, manažer správy úseku ředitele havířovské nemocnice.

Nadační fond oslovil také vedení Statutárního města Havířov, které se rozhodlo tuto sbírku podpořit, a ze svého rozpočtu poskytli havířovské nemocnici finanční prostředky na zakoupení druhého speciálního křesla. Předání křesel se tak ve středu 11. ledna zúčastnili vedoucí představitelé města Havířov v čele s primátorkou Janou Feberovou.

Při převzetí daru ředitel nemocnice Josef Grochol velmi poděkoval za podporu oddělení a dodal: "Díky novým speciálním křeslům pro pacienty můžeme zlepšit a zkvalitnit poskytovanou péči. Snažíme se pro pacienty vytvořit co největší komfort, protože pobyt v nemocnici je pro mnohé náročný a stresující. Velké díky patří Pavlu Novotnému a jeho nadačnímu fondu, a také vedení Statutárního města Havířov, kteří se velkou měrou podíleli na zakoupení této investice."


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…