Olomouc: Arionova kašna a pítka budou zprovozněny již zítra

18.04.2018 19:48

Pracovníci Technických služeb města Olomouce zprovozní oblíbenou Arionovu kašnu a nové pítko na Horním náměstí. Pítko na Horním náměstí bude zprovozněno současně s Arionovou kašnou, pítko na Dolním náměstí bude zprovozněno následně zhruba do 13 hodin.

Olomouc: Arionova kašna a pítka budou zprovozněny již zítra
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Naplnění kašny zhruba třiceti tisíci litry vody proběhne pomocí kropicích vozů technických služeb. Pro stabilitu vody budou při napuštění nadávkovány také přípravky, které zabraňují tvorbě řas. Před napuštěním kašny byla dnes provedena celková kontrola technologie kašny a její vyčištění.

U pítek na Horním a Dolním náměstí byla po zimní odstávce již provedena opakovaná dezinfekce přívodního potrubí a jeho proplach vodou z veřejného vodovodu. Odebrané vzorky vody jsou nyní podrobovány příslušnému rozboru.

Technické služby města Olomouce letos zároveň nově přebírají do údržby i fontánu u Kaple sv. Jana Sarkandra. Spuštění této fontány se uskuteční ve středu 25. dubna v 10 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…