Olomouc: Bikesharing pro všechny. Na rekolech zdarma

17.09.2017 21:20

Poprvé v historii bikesharingové firmy Rekola jezdí uživatelé na růžových kolech zdarma. Městská cyklistika se tak stává dostupnější všem. „Je to velká událost. Už dlouho pracujeme na tom, abychom nabízeli bikesharing pro všechny. To se konečně povedlo,“ uvedl Vítek Ježek, zakladatel a majitel firmy Rekola.

Olomouc: Bikesharing pro všechny. Na rekolech zdarma
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Od 6. září jezdí uživatelé Rekol na růžových kolech 15 minut zdarma. Největší provozovatel bikesharingu v České republice odstartoval partnerství s Hello bank!, která hradí prvních 15 minut každé jednorázové výpůjčky v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Teplicích a Olomouci. Pokud tuto dobu uživatel překročí, platí zbylých 45 minut výpůjčky.

V každém z uvedených měst je odteď jízda na rekole levnější než jízda veřejnou dopravou. Doposud totiž stála služba stejně jako jízdné hromadné dopravy v daném městě. „Cílem bikesharingové služby Rekola však není konkurovat hromadné dopravě, ale nabízet další spolehlivý a dostupný dopravní prostředek. Věříme, že nyní naši uživatelé začnou rekola více používat na krátkou dobu, a tím se sami přesvědčí, že malé vzdálenosti se na kole překonají nejrychleji,“ dodává Ježek.

„Jde o službu, která přispívá ke zdravému životnímu prostředí ve městě a navíc dobře naplňuje naše vize o udržitelné městské mobilitě,“ uvedl náměstek primátora Aleš Jakubec zodpovědný za cyklodopravu v Olomouci. Charakteristická růžová kola, která se v Olomouci poprvé objevila před třemi lety, získala pozitivní odezvu a předčasem i podporu města ve formě spolupráce s provozovatelem.

Veškeré aktuální informace bikesharingová služba uveřejní na webových stránkách rekola.cz/hellobank a na svých sociálních sítích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…