Olomouc: Budoucnost dopravy se pekla v Pevnosti poznání

19.06.2017 20:12

Dvě veřejná setkání a workshopy přispěly k přípravě olomouckého Plánu udržitelné městské mobility, které se konaly v Pevnosti poznání Olomouc.

Olomouc: Budoucnost dopravy se pekla v Pevnosti poznání
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

První den byl zahájen diskuzí k dopravní vizi města. Cíle diskuze byly velkorysé – například zjistit představy zúčastněných odborníků o mobilitě ve městě v letech 2030 a 2050 či stanovit hlavní budoucí výzvy v oblasti dopravy a faktory, které ovlivňují atraktivitu města a kvalitu života v něm. Diskuzi vedli odborníci z Centra dopravního výzkumu, v.v.i., které plán zpracovává, a zúčastnili se jí zástupci dopravního odboru olomouckého magistrátu, odboru cestovního ruchu, Univerzity Palackého, KIDSOK, SŽDC, DPMO a další. Ve středu a ve čtvrtek odpoledne proběhla setkání na toto téma se širokou veřejností.

Zájemci mohli na několika tematicky zaměřených stanovištích sdělit svá přání pro Olomouc, označit místa, která se jim v Olomouci líbí a nelíbí, a diskutovat na téma budoucnosti dopravy u dvou kulatých stolů. Při té příležitosti proběhla i komentovaná prohlídka map a grafů zobrazujících různé ukazatele stavu současné dopravy ve městě. „Výstupy z obou akcí budou využity pro návrh dopravní vize města, která bude sestavena během prázdnin, vysvětlil náměstek primátora Aleš Jakubec.

V pevnosti poznání byly také vyhlášeny výsledky soutěže základních a středních škol na téma Jak bude vypadat doprava v Olomouci v roce 2030. Náměstek primátora Aleš Jakubec předal těm nejlepším autorům ceny za první tři místa. Na prvním místě se umístily studentky Církevního gymnázia německého řádu, Gréta Frýbortová a Alžběta Klímová, které obdržely drobné upomínkové předměty, vstup do ZOO pro celou třídu a také volné vstupy do akvaparku.

Výsledky akcí a informace o dalších aktivitách k Plánu udržitelné městské mobility Olomouc budou zveřejněny ZDE a na facebooku (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…