Olomouc: Další postup v řešení divadla a filharmonie? Město zveřejňuje podrobnou analýzu

17.11.2023 16:28 | Tisková zpráva

K rozhodnutí o dalším směřování dvou významných kulturních institucí, Moravského divadla Olomouc a Moravské filharmonie Olomouc, má vedení Olomouce další podklady. Podrobnou analýzu si město nechalo zpracovat u renomované společnosti Economic Impact Art, velmi zkušené firmy na poli evaluace kultury.

Olomouc: Další postup v řešení divadla a filharmonie? Město zveřejňuje podrobnou analýzu
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Úplné znění analýzy zveřejňujeme ZDE.

Analýza se zabývá podrobným hodnocením současného stavu i srovnáním statistických dat s dalšími institucemi v ČR i v zahraničí. Dále identifikuje a analyzuje celkem čtyři možnosti optimalizace. Všechny modely obsahují kalkulaci úsporných opatření, následně analýza zpracovává doporučená opatření pro další rozvoj – zvýšené vlastní výnosy navrhují zpracovatelé investovat například do zvýšení počtu technických pracovníků, osobních ohodnocení pro ocenění počtu výkonů a odpracovaných hodin nebo zvýšení výdajů na marketing.

„Analýza doporučuje postupovat dle varianty nazvané SOO, která by znamenala jeden právní subjekt a dva orchestry, které budou schopny zajistit dvě paralelní představení. Kulturní nabídka je v tomto modelu rozšířena, v případě rozvojové varianty výrazně,“ přibližuje náměstek primátora města Olomouce pro kulturu Viktor Tichák.

O dalším postupu bude jednat Rada města Olomouce 21. listopadu a Zastupitelstvo města Olomouce 15. prosince.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na Muchovu stezku vykročí i Brno

19:11 Na Muchovu stezku vykročí i Brno

Ivančice, Moravský Krumlov či třeba slovenské Piešťany a ode dneška čerstvě zámek Zbiroh a město Brn…