Olomouc: Další ulice dostane dva nové přechody a autobusový záliv

30.05.2017 10:45

V červnu začnou úpravy Jilemnického ulice v centru olomoucké městské části Nedvězí. Vznikne zde nový přechod pro chodce, jedno místo pro přecházení frekventované silnice a záliv autobusové zastávky. Celkové náklady si vyžádají zhruba 5 milionů korun.

Olomouc: Další ulice dostane dva nové přechody a autobusový záliv
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Úpravy komunikace a přilehlých ploch v okolí kaple Nejsvětější Trojice z 18. století přinesou vyšší bezpečnost pro chodce a přehlednější situaci pro řidiče. Nový záliv pro autobusovou dopravu pak umožní plynulý průjezd ostatních vozidel.

„V Nedvězí vybudujeme jeden bezbariérový osvětlený přechod pro chodce a místo pro přecházení. Investici z části pokryje finanční podpora z Evropské unie. V rámci dotace byla schválena částka ve výši 3,3 milionu korun,“ uvedl investiční náměstek primátora Filip Žáček.

Město Olomouc za poslední rok předalo veřejnosti k užívání například přechody v Hodolanské ulici, na křižovatce ulic Divišova a Bystrovanská či u Klášterního Hradiska. Nové přechody pro pěší jsou plánovány v Keplerově ulici v Holici, v Dlouhé na Lazcích, Štěpánovské v Chomoutově nebo Slavonínské na Povelu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…